Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο ΘΕΜΑ 104,6: Μπορεί και να είναι περισσότερες οι παραλίες που χρειάζονται αντιμετώπιση

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο ΘΕΜΑ 104,6: Μπορεί και να είναι περισσότερες οι παραλίες που χρειάζονται αντιμετώπιση

«Αν μας προτείνουν μέτρα θα τα λάβουμε και τώρα αν και δεν έχουμε μια βαθειά επιστημονική αντιμετώπιση» δήλωσε ο Θοδωρής Γαλιατσάτος

navagio-new-sime
Το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερες παραλίες που «μπορεί να χρειάζονται αντιμετώπιση» άφησε ανοιχτό ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο ΘΕΜΑ 104,6 μετά τις δηλώσεις Λέκκα που ακολούθησαν την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου ότι άλλες επτά παραλίες στο Ιόνιο είναι επικίνδυνες.

«Αυτές που έχουμε εντοπίσει είναι 7, μπορεί και να είναι και λιγότερες. Αν μας προτείνουν μέτρα θα τα λάβουμε και τώρα αν και δεν έχουμε μια βαθειά επιστημονική αντιμετώπιση» πρόσθεσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουν συμβεί μικρά ή μεγαλύτερα περιστατικά όπως αυτό που συνέβη στο Ναυάγιο για τα οποία έχουν υπάρξει εισηγήσεις από επιστήμονες για προστασία. Το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το μεγάλο πρόγραμμα που έχουμε εντάξει στο τρέχον ΕΣΠΑ».

«Οι έχοντες την ευθύνη της λειτουργίας των παραλιών έχουν εκδώσει κατά καιρούς περιοριστικά μέτρα απόστασης από τους βράχους κ.α. Όταν υπάρχουν κανονισμοί και συγκεκριμένες απαγορευτικές διατάξεις, τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα γιατί ο κάθε πολίτης προσαρμόζεται επειδή αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος για να εφαρμόζονται τα μέτρα» κατέληξε ο περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης