Βίντεο από Ναυάγιο Ζακύνθου: Η στιγμή που έπεσε ο βράχος

Βίντεο από Ναυάγιο Ζακύνθου: Η στιγμή που έπεσε ο βράχος

Ναυάγιο: Οι τουρίστες τρέχουν πανικόβλητοι - Eπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν - Μία γυναίκα  έχει υποστεί κάταγμα σε σπόνδυλο

Navagio01-mesa
Τη στιγμή που ένας μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε στο Ναυάγιο Ζακύνθου σκορπώντας τον τρόμο στην παραλία που ήταν γεμάτη λουόμενους, κατέγραψε ένας τουρίστας με το κινητό του. Στα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr βλέπουμε τον βράχο να καταρρέει και τους τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ ένας φωνάζει «Ω θεέ μου».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε από την Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων λίγο πριν από τις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, οι άνθρωποι που τραυματίσθηκαν συνολικά είναι επτά.

Σε σοβαρότερη κατάσταση είναι μια  34χρονη γυναίκα από την Τσεχία, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με κάταγμα σε σπόνδυλο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κολυμπούσε στην αριστερή πλευρά της παραλίας, στο σημείο δηλαδή όπου αποκολλήθηκε ο βράχος.

Με σκαφάκια μεταφέρθηκε σε διπλανή παραλία προκειμένου να την παραλάβει από εκεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τη μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακυνθου. Τα παιδιά της και ο σύζυγός της φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι με ελαφρά τραύματα έλαβαν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει, η κατολίσθηση έγινε σταδιακά, σε τρεις φάσεις. Στην αρχή έπεσαν κάποιες πέτρες και ακούστηκε θόρυβος, ακολούθησε μια δεύτερη μικρή κατολίσθηση μικρών πετρών και στη συνέχεια, σε τρίτη φάση, έγινε η μεγάλη κατολίσθηση του βράχου που αποκολλήθηκε.

Ετσι, όσοι βρίσκονταν στην παραλία μπόρεσαν, ευτυχώς, να απομακρυνθούν εγκαίρως από το σημείο και να γλιτώσουν τα χειρότερα. 

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη κατολίσθηση


Βίντεο από την κατολίσθηση όπως καταγράφηκε από τα πλάγια του βράχου











Ζάκυνθος: Τρεις τραυματίες από αποκόλληση βράχου στο «Ναυάγιο» - Έρευνες της ΕΜΑΚ για αγνοούμενους




zakynthos_navagio4
zakynthos_navagio8


Δείτε βίντεο: Βίντεο από Ναυάγιο Ζακύνθου: Η στιγμή που έπεσε ο βράχος
Βίντεο από Ναυάγιο Ζακύνθου: Η στιγμή που έπεσε ο βράχος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης