Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ μία εκπληκτική συλλογή παραμυθιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ μία εκπληκτική συλλογή παραμυθιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια

«Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους» της Ζωής Βαλάση

XRWMgA
Μια μοναδική συλλογή με ελληνικά παραμύθια περί φαγητού που... ανοίγουν την όρεξη. Συναρπαστικές και διασκεδαστικές ιστορίες, με υπέροχη, πρωτότυπη εικονογράφηση, σε μια πολυτελή έκδοση.

Το πιο πολύτιμο δώρο για τα παιδιά (και όλη την οικογένεια) προσφέρει αυτή την Κυριακή το ΘΕΜΑ: «Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους» της Ζωής Βαλάση.

Κοινό στοιχείο σε αυτά τα 10 μαγευτικά ελληνικά παραμύθια, είναι το στοιχείο της τροφής και του φαγητου. Πρωταγωνιστές στις λαϊκές διηγήσεις που συναπαρτίζουν την συλλογή «Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους» της Ζωής Βαλάση είναι εξωτικά εδέσματα -ενίοτε με μαγικές ιδιότητες και πρόβλεπτες συνέπειες για όσους τα δοκιμάζουν- φρούτα, ζαρζαβατικά, γάλα του φεγγαριού, ζαχαρωτοί γαμπροί, μαζί με αμέτρητα άλλα θαυμαστά και παράδοξα. Η Ζωή Βαλάση έχει επιλέξει και αποτυπώσει με φροντίδα και αγάπη 10 ελληνικά λαϊκά παραμύθια, γραμμένα στη διάλεκτο της ιδιαίτερης προέλευσής τους. Η κεντρική ιδέα, όμως, παραμένει πάντα το φαγητό -αλλά με λαχταριστό και εντελώς... παραμυθένιο τρόπο. Μικρό δείγμα από τις σελίδες του «Δείπνου με μάγισσες και κολατσιό με δράκους»: «Αχάραγα την άλλη μέρα σηκώνεται η μάγισσα, παίρνει ζάχαρη και μέλι, παίρνει άσπρο αλεύρι, κάντιο και ροδόνερο, παίρνει βανίλια και μόσκο και αθόγαλο, τα ζυμώνει, τα μυρώνει, τα πλάθει και κάνει ένα τσουπωτό παλικάρι με τα όλα του».
«Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους» της Ζωής Βαλάση

Το σημερινό δώρο αποτελεί μέρος του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Κλείσιμο
Είκοσι εννιά ελληνικά λαϊκά παραμύθια στην ντοπιολαλιά της προέλευσής τους, με κοινό στοιχείο τη σημασία του φαγητού στην πλοκή τους.
Μια μικρή μελέτη, ως πρόλογος, ξεναγεί τον αναγνώστη σ’ αυτόν τον κόσμο με τις πραγματικές ή συμβολικές πανδαισίες, τα εξωτικά ή απατηλά εδέσματα, με φρούτα και ζαρζαβατικά που γονιμοποιούν, ζαχαρένιους γαμπρούς, ψωμί κι αλάτι, αίμα, γάλα του φεγγαριού και... καλή σας όρεξη!

Το βιβλίο έχει γράψει η Ζωή Βαλάση και εικονογραφήσει με ξεχωριστό τρόπο η Βάλλυ Λιάπη.

Μια συλλογή παραμυθιών που απευθύνεται σε ερευνητές, σε όσους αγαπούν τα παραμύθια και σε μεγάλα παιδιά.

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και την εκπληκτική συλλογή παραμυθιών «Δείπνο με μάγισσες και κολατσιό με δράκους» της Ζωής Βαλάση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης