Μοίρασαν παπούτσια σε παιδιά άπορων οικογενειών της Σκιάθου

Μοίρασαν παπούτσια σε παιδιά άπορων οικογενειών της Σκιάθου

Η ένωση “Μαζί για το Παιδί” και ο πολιτιστικός σύλλογος “Η Σκιάθος” μοίρασαν 39 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών Σκιαθιτών, ηλικίας 3 έως 18 ετών. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου με τη βοήθεια της κοινωνική λειτουργoύ του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακής θεραπεύτριας-MSc ψυχικής υγείας Άριας Σεβλιανού και εθελοντών του Συλλόγου

papoutsia_mazi_arthro
Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ένωση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας καινούργια ζευγάρια παπούτσια σε περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν παιδιά σε ανάγκη, από οικογένειες άπορες και με χαμηλό εισόδημα. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη εταιρείας παπουτσιών, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας “Οne For One” προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι να βελτιωθεί η καθημερινότητα των παιδιών, όπως να προμηθευτούν παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 60.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζεται να δοθούν περίπου 20.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της ένωσης μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά. Οι διανομές έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.

Η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» άρχισε τη λειτουργία της στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά.
papoutsia_mazi_mesa
papoutsia_mazi_mesa2
papoutsia_mazi_mesa3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης