Μάνδρα: Νέος ψεκασμός κατά των κουνουπιών στην Ψάθα

mosquito-1332382_960_720

Έκτακτο ψεκασμό θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής – Ο ψεκασμός θα γίνει στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κουνουπιοών

Σε έκτακτο ψεκασμό στην περιοχή της Ψάθας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, προχωρούν οι αρμόδιοι, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση νοσημάτων που μεταδίδονται από αυτά.

Ο ψεκασμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, από τις 23:00 έως τις 2:00, κατά μήκος του οικισμού.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, αυτή η ενέργεια «είναι έκτακτη και γίνεται για λόγους πρόληψης, συμπληρωματική των συμβατικών μεθόδων, που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί».

Επιπλέον, ενημερώνει ότι η μέθοδος δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εάν ληφθούν τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

- Τις ώρες του ψεκασμού και μία ώρα μετά πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία των πολιτών, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

- Το ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουν κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα που βλέπουν στον δρόμο απ' όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα.

- Παραμονή στο σπίτι όσο διαρκεί ο ψεκασμός (ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα υγείας) με κλειστά κλιματιστικά.

- Να μην υπάρχουν έξω απλωμένα ρουχα, παιχνίδια, τρόφιμα, ζώα και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση έκθεσης στα πυρεθροειδή μπορεί, ενδεχομένως, να προκληθεί παροδικός ερεθισμός του δέρματος ή του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό ή να τηλεφωνήσουν στα τηλ. 210 7793777, 210 5212054 και 210 5212000.

Να σημειωθεί ότι στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synolakis_arthro

Ο διαπρεπής καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έκανε τη μελέτη για τη τραγωδία στο Μάτι, υποστηρίζει ότι δεν θα είχε χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή αν είχε διαταχθεί εγκαίρως η εκκένωση της περιοχής, καθώς θα χρειάζονταν μόλις 57 λεπτά για την απομάκρυνση ολόκληρου του τοπικού πληθυσμού

theodorakis

Ανοιχτή εκδήλωση για τη θρησκευτική ελευθερία στο σχολείο, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος

gab-parask-1

«Σε διεκδικητικού χαρακτήρα πρόσκαιρες καταλήψεις χώρων από φοιτητές με φθορές ή μη προτείνεται η δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής διαπραγμάτευσης και Επικοινωνίας σε κάθε ΑΕΙ η οποία θα είναι αρμόδια για να συζητά με τους φοιτητές που προβαίνουν διεκδικητικού χαρακτήρα καταλήψεις χώρων»