Δικηγόρος παραιτήθηκε για να πάρει το εφάπαξ και... ξαναγράφτηκε στον Σύλλογο του

dikastiki_aithousa1

Μόλις πήρε τα χρήματα, υπέβαλε αμέσως αίτημα επανεγγραφής του που έγινε δεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης – Ωστόσο τα δικαστήρια τον υποχρέωσαν να επιστρέψει το εφάπαξ και μάλιστα εντόκως

Δικηγόρος μεγάλου Δικηγορικού Συλλόγου παραιτήθηκε προκειμένου να εισπράξει το εφάπαξ των 45.499 ευρώ και μόλις πήρε τα χρήματα, αμέσως υπέβαλε αίτημα επανεγγραφής στο Σύλλογο του, το οποίο έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά τα δικαστήρια τον υποχρέωσαν να επιστρέψει έντοκα το εφάπαξ.

Από τον Σεπτέμβριο του 1970 ήταν εγγεγραμμένος στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, το οποίο προβλέπει ότι οι δικηγόροι που έχουν τουλάχιστον 10 χρόνια ασφάλιση κατά την αποχώρησή τους από το δικηγορικό λειτούργημα δικαιούνται εφάπαξ οικονομικό βοήθημα.

Υπέβαλε δήλωση παραίτησης – αποχώρησης

Έτσι, δικηγόρος τον Αύγουστο του 2015 υπέβαλε στο Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος δήλωση παραίτησης-αποχώρησης.

Κατόπιν αυτού, διαγράφηκε από το Σύλλογο και μάλιστα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου του απονεμήθηκε ο τίτλος του «επίτιμου δικηγόρου».

Στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προκειμένου να του χορηγηθεί το εφάπαξ. Πράγματι, την 9η Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η αίτηση για τη χορήγηση του εφάπαξ εγκρίθηκε από το Ταμείο και 6 μέρες μετά (15.9.2015)
εισέπραξε το εφάπαξ των 45.499 ευρώ.

Υπέβαλε αίτημα επαναδιορισμού του στον Σύλλογο

Αμέσως μετά την είσπραξη του εφάπαξ ο τέως δικηγόρος υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση επαναδιορισμού του στον Σύλλογο που μέχρι πρότινος ήταν εγγεγραμμένος.

Μόλις 3 μέρες μετά (18.9.2015) η αίτηση επαναδιορισμού του έγινε δεκτή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε 35 μέρες διαγράφηκε, εισέπραξε το εφάπαξ και επανεγγράφηκε

Στην εκπνοή του Σεπτεμβρίου του 2015 γνωστοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και επανεγγράφηκε ξανά ως ενεργός δικηγόρος στα μητρώα του Συλλόγου. Δηλαδή, μέσα σε διάστημα 35 ημερών (25.8.-30.9.2015) διαγράφηκε από το Σύλλογο, εισέπραξε το εφάπαξ και επανεγγράφηκε στο Σύλλογο.


Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ζήτησε την επιστροφή του εφάπαξ

Όμως, το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ, με τους νόμιμους τόκους από την ημέρα είσπραξης του ή την ημέρα επανεγγραφής του στο Σύλλογο.

Το Ταμείο υποστήριξε ότι η αποχώρησή του ήταν προσχηματική, εικονική και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του σκοπού της είσπραξης του εφάπαξ.

Ακόμα, υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του παραβιάζει τα χρηστά ήθη και την καλή πίστη, ενώ έγινε αδικαιολόγητα πλουσιότερος, αφού εισέπραξε το εφάπαξ για αιτία η οποία δεν ακολούθησε.

Επισημαίνει μάλιστα το Ταμείο ότι τον κάλεσε να επιστρέψει το ποσό του εφάπαξ, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Κατόπιν αυτών, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο δικηγόρος με την αντίθετη στα χρηστά ήθη συμπεριφορά του, ζημίωσε το Ταμείο και η αγωγή του τελευταίου είναι νόμιμη και για το λόγο αυτό έγινε δεκτή, ενώ υποχρέωσε το δικηγόρο να επιστρέψει το ποσό των 45.499 ευρώ μαζί με τους νόμιμους τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

σιγά μην τα δώσει

Απόφαση Πρωτοδικείου είναι. Υπάρχει μέλλον ακόμα. Το θέμα δεν είναι αν τα δικαιούται, που τα δικαιούται, αλλά ότι θα πλακώσουν όλοι και θα αδειάσουν τα ταμεία.

Ξυπνιος

απλα "ο σωζων εαυτον σωθητω"

Δικαστής ντρεντ

Οι δικολάβοι είναι μία από τις πληγές της Ελλάδος

de

ας γινόταν βουλευτής ή πρόεδρος σε ΔΕΚΟ, νοσοκομείο, δημόσιο οργανισμό κλπ

Χαρακτηριστικό

Παράδειγμα ελληνικής λαμογιάς. Ειναι σίγουρο οτι πρόκειται για γνωστή μέθοδο απάτης και άλλων περιπτώσεων. Ας το ψάξουν, όσοι κόπτονται για τη νομιμότητα.

όνειδος

Ψάξτε το λίγο να δείτε και που αλλού γίνεται αυτό.Στο ΥΕΘΑ υπάρχουν αξιωματικοί της αεροπορίας που ενώ θα έπρεπε να έχουν φύγει 2 χρόνια λόγω συριζίλας (για πολλά χρόνια πασοκίλα) έχουν ήδη πάρει το εφάπαξ χωρίς να αποστρατευτούν...

ΑΞΙΟΣ!!!!!!!!!!!

Όνομα και τηλέφωνο του.... παληκαριού υπάρχει; Να τον προτιμήσουμε....ΧΑΧΑΧΑ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4622843

« Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος

1
sinedriasi_main01

Να δώσει εικόνα ενότητας επιχείρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος δέχθηκε σφοδρά πυρά από ιεράρχες για το ζήτημα της  μισθοδοσίας του κλήρου - Προσχηματική και εκβιαστική η πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο, λένε στο protothema.gr κορυφαίοι μητροπολίτες της Ιεραρχίας

1
DsIQ9jkX4AArk5-

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να φέρει ένα «πραγματικό ασημένιο βέλος και όχι ένα μοντέλο επίδειξης» είπε ο υπουργός Μεταφορών - Όταν το 2019 θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση, τότε «τα τρένα θα πραγματοποιούν την διαδρομή» του απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

paidaki01-mesa

Συμμαθήτρια του 15χρονου που έσωσαν την τελευταία στιγμή οι γονείς του περιγράφει το μαρτύριο που περνούσε από νταήδες - Είναι μαθητής του ίδιου σχολείου με τον 15χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούλιο - Το ψεύτικο προφίλ στα social media, η απομόνωση και τα ρατσιστικά σχόλια 

4
kal

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέδωσε επαίνους, που συνοδεύονται και από χρηματικά έπαθλα, στους δύο κρατουμένους-μαθητές των φυλακών που πέρασαν σε ανώτατες σχολές μέσω των Πανελλαδικών

2