Ζορπίδης: Να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες για προσλήψεις υπαλλήλων

Ζορπίδης: Να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες για προσλήψεις υπαλλήλων

Όπως επισήμανε, μονάχα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει 55.000 μέλη, οπότε η πρόταση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας

zorpidis
Πρόταση να δοθούν κίνητρα στους επαγγελματίες να προσλάβουν από έναν υπάλληλο, κατέθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στο 1ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργάνωσε ο φορέας στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ.

Όπως επισήμανε, μονάχα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έχει 55.000 μέλη, οπότε η πρόταση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, ζήτησε να υλοποιηθούν άμεσα, και διερωτήθηκε «πόσες επιχειρήσεις θα αντέξουν τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Ζορπίδης σημείωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 8.000 επιχειρήσεις έχουν διαγραφεί από το Επιμελητήριο.

Την ανάγκη η ελληνική οικονομία να μην έχει πισωγύρισμα, επισήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Χαρακτήρισε θετική την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά πρόσθεσε ότι με εξαίρεση την καταβολή 1 δισ. ευρώ σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς, οι υπόλοιπες ανακοινώσεις θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης