Φωτογραφικές θέσεις, ρουσφέτια και προσωπικές διώξεις καταγγέλλουν συνδικαλιστές του Υπουργείου Άμυνας

Φωτογραφικές θέσεις, ρουσφέτια και προσωπικές διώξεις καταγγέλλουν συνδικαλιστές του Υπουργείου Άμυνας

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για μετακινήσεις καταστρατήγηση αρχαιότητας και εκπλήρωση υποχρεώσεων προς ημετέρους - Ζητά ανάκληση των μεταθέσεων  - Τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας

4389611
Για φωτογραφικές μετακινήσεις για τους αρεστούς και κομματικά προσκείμενους υπαλλήλους και διώξεις των ενοχλητικών και μη συνεργάσιμων συνδικαλιστών, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΕ ΥΕΘΑ).

Ειδικότερα μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με τον νέο οργανισμό πολιτικού προσωπικού ΥΠΕΘΑ (ΠΔ 79/2018), ακολούθησαν και οι αναμενόμενες επανατοποθετήσεις διευθυντών και τμηματαρχών στις νέες θέσεις σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις.

Η Ομοσπονδία με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κατηγορεί την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι οι μετακινήσεις αυτές έγιναν φωτογραφικά με “καταστρατήγηση αρχαιότητας, εκπλήρωση υποχρεώσεων προς ημετέρους, διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και προεκλογικά ρουσφέτια”, στοιχεία που “συνθέτουν το παζλ της δήθεν αποκομματικοποιημένης δημόσιας διοίκησης που ευαγγελίζονταν”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη και ΑΜΕΑ και άνθρωποι με ανήκεστο βλάβη και σοβαρά προβλήματα υγείας, μετακινήθηκαν από τη μία άκρη του νομού στην άλλη, χωρίς την ύπαρξη υπηρεσιακής ανάγκης, δίχως τη σύμφωνη γνώμη ή ακόμη και εν αγνοία τους.

«Πόσες αρνήσεις ανάληψης καθηκόντων υπάρχουν στα τρία επιτελεία, τους οποίους εκφοβίζετε με πειθαρχικές διώξεις, εάν δεν σπεύσουν ακόμα και εν μέσω νομίμων αδειών να παραλάβουν; Αλήθεια η σύγχρονη άποψη για την Δημόσια Διοίκηση την οποία ευαγγελίζεστε είναι να μετακινούνται ΑΜΕΑ και άνθρωποι με ανήκεστο βλάβη και σοβαρά προβλήματα υγείας;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η ομοσπονδία εργαζομένων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ καλεί την πολιτική ηγεσία να παρέμβει άμεσα και να ανακαλέσει αυτές τις τοποθετήσεις.

Όπως καταγγέλλεται, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ελήφθη υπόψη η εμπειρία και η αρχαιότητα, με αποτέλεσμα νεότεροι υφιστάμενοι να βρεθούν να διοικούν τους παλαιότερους και μέχρι τώρα προϊσταμένους τους, ενώ έγιναν μεθοδεύσεις που εξώθησαν ορισμένους στην αποποίηση της θέσης. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους υπαλλήλους του Υπουργείου και έχει οδηγήσει στην απορρύθμιση των υπηρεσιών.

«Αναρωτηθήκατε άραγε, εάν ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόσατε τις μεταβατικές διατάξεις κινείται εκτός του πλαισίου του ιδίου του νόμου, δημιουργεί δυσλειτουργία, αδικίες και προσωπικές διώξεις, όπως τις καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μας;» είναι ένα ακόμη ερώτημα που θέτει η ΠΟΕ ΥΕΘΑ.

Από την πλευρά της η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου απαντά, ότι οι εν λόγω τοποθετήσεις δεν συνιστούν μεταθέσεις, αλλά έχουν μεταβατικό χαρακτήρα, με περιορισμένη διάρκεια και έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

«Καταγγελίες και ανακοινώσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, από συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς κύκλους του υπουργείου, γνωστούς για την πάγια τακτική τους να διαστρεβλώνουν τα πραγματικά περιστατικά, χρησιμοποιώντας ανακριβή και ανυπόστατα στοιχεία, με στόχο την παραπληροφόρηση των συναδέρφων τους και απώτερο σκοπό την υπονόμευση της Ειδικής Γραμματέα, καταδικάζονται ως απαράδεκτες και χαρακτηριστικές της αναξιοκρατικής – πελατειακής δημόσιας διοίκησης παρελθόντων ετών, που οι ίδιοι υπηρέτησαν και προσπαθούν αγωνιωδώς να κρατούν πάντα ζωντανή, εξυπηρετώντας κομματικές σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση το συμφέρον των υπαλλήλων του υπουργείου»,  σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης