Σπάρτη: Με «παγίδα» θα σκότωνε αστυνομικούς ο χασισοκαλλιεργητής

Σπάρτη: Με «παγίδα» θα σκότωνε αστυνομικούς ο χασισοκαλλιεργητής

Ο χασισοκαλλιεργητής είχε κατασκευάσει έναν αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό με την κάννη ενός όπλου που έφερε επικρουστήρα και ένα φυσίγγιο και τον ενεργοποιούσε κάθε φορά που έμπαινε στην φυτεία

xasiso_sparti
Αποφασισμένος ακόμη και να σκοτώσει για να μην συλληφθεί στη χασισοφυτεία που καλλιεργούσε σε αγροτική περιοχή χωριού του Δήμου Σπάρτης, ήταν ένας 38χρονος. Έτσι, έστησε μια αυτοσχέδια παγίδα στο μονοπάτι που οδηγούσε στο χώρο, με ένα όπλο που θα εκπυρσοκροτούσε αν κάποιος πλησίαζε!

Ο χασισοκαλλιεργητής είχε κατασκευάσει έναν αυτοσχέδιο πυροδοτικό μηχανισμό με την κάννη ενός όπλου που έφερε επικρουστήρα και ένα φυσίγγιο και τον ενεργοποιούσε κάθε φορά που έμπαινε στην φυτεία, ώστε να αντιμετωπίσει τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες». Στον επικρουστήρα είχε δέσει τη μια άκρη ενός σχοινιού που έδεσε στα γύρω δέντρα, έτσι ώστε αν κάποιος έπεφτε πάνω του να τραβήξει τον επικρουστήρα και να πυροδοτηθεί το φυσίγγιο!

Για κακή τύχη του 38χρονου, οι άνδρες της Ασφαλείας εντόπισαν τον εκχερσωμένο χώρο της φυτείας με τα 20 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 ως 2,10 μέτρων, όταν εκείνος δεν βρισκόταν εκεί και ανακάλυψαν τον απενεργοποιημένο μηχανισμό. Στη συνέχεια, ακροβολίστηκαν κρυμμένοι και περίμεναν επί σχεδόν ένα 24ωρο να εμφανιστεί ο καλλιεργητής.

Όταν έφτασε ο 38χρονος, ενεργοποίησε αμέσως την παγίδα θανάτου. Όμως, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν πάνω του ένα γεμάτο περίστροφο, ένα στιλέτο, ένα σουγιά και δύο φυσίγγια! Αλλά και κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του σε άλλη κοινότητα, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο από ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια, δυο αεροβόλα πιστόλια και δυο μαχαίρια, καθώς και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 25,2 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης