Αρχαία νομίσματα άλλαζαν χέρια στην Φλώρινα

Αρχαία νομίσματα άλλαζαν χέρια στην Φλώρινα

Τα νομίσματα  κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Flwrina-arxaia-nomismata
Η σύλληψη ενός 32χρονου Έλληνα με τέσσερα αρχαία νομίσματα και η αποκάλυψη στη Φλώρινα, αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ότι τον χρησιμοποιούσε ως «βαποράκι» ένα ζευγάρι αλλοδαπών που είχαν δεκάδες στην κατοχή τους και προσπαθούσαν να τα πουλήσουν.

Τα τέσσερα νομίσματα βρέθηκαν κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στον 32χρονο και εκείνος ομολόγησε ότι τα είχε προμηθευτεί από έναν 44χρονο αλλοδαπό κάτοικο της περιοχής. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του αλλοδαπού, αλλά είχε γίνει άφαντος και στο σπίτι βρισκόταν μόνο η επίσης αλλοδαπή 37χρονη σύντροφός του.

Όμως, συνελήφθη και αυτή, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν άλλα 42 αρχαία νομίσματα και συγκεκριμένα 21 της Ελληνιστικής, εννέα της Βυζαντινής, πέντε της Ρωμαϊκής, ένα της Οθωμανικής περιόδου και άλλα έξι απροσδιόριστης χρονικής περιόδου.

Όλα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Φλώρινας, ενώ ο 32χρονος και η 37χρονη αλλοδαπή οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης