Βίντεο: Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Βίντεο: Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς επίσης και επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012

enstoloi1
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί - εν ενεργεία και απόστρατοι - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυναν ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Το «ραντεβού» των ένστολων δόθηκε στις 6 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο, όπου ακολούθησαν ομιλίες των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνηση στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών, όπως επίσης την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας μέσω νέων προσλήψεων, τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων και την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες - πολλοί εξ αυτών έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας - συγκροτήθηκαν σε πορεία και κρατώντας πυρσούς, κόρνες και σφυρίχτρες κινήθηκαν προς το ΥΜΑ-Θ, όπου ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διαμήνυσαν προς τον πρωθυπουργό ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και ζήτησαν προστασία από την πολιτεία για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο που έχουν αναλάβει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival:

poreia1_copy
Thestival.gr Ένστολοι πυρσοί

Κλείσιμο
Thestival Πορεία ένστολοι πυρσοί

Νωρίτερα οι ένστολοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα ζητώντας εξοπλισμό, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς επίσης και επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

«Μπροστά στους αγώνες στην 83η ΔΕΘ για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την απόδοση του 50% των αναδρομικών, αλλά και την κατάργηση του τελευταίου μισθολογίου που όχι μόνο δεν επιστρέφει τους μισθούς των αστυνομικών στα επίπεδα του 2012 αλλά μειώνει τους μισθούς μας με την εφαρμογή του κατεχόμενου βαθού» τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικης Γιώργος Καλλιακμάνης.
Kaliakmanis


Στη συγκέντρωση των ένστολων έδωσαν το «παρών» τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Δείτε βίντεο του thestival:

Thestival.gr Ένστολοι Λευκός Πύργος

Thestival Πυροσβεστες ΔΕΘ

Thestival.gr Τσαιρίδης Αστυνομικοί ΔΕΘ


Thestival.gr Τζιτζικώστας ένστολοι


Thestival.gr Ένστολοι Λευκός Πύργος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης