Παράταση των σχολικών διακοπών στην Κύπρο λόγω σύγκρουσης κυβέρνησης - καθηγητών

fsd_4

Παραμένει άγνωστο αν η κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως τη Δευτέρα και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί δεν αποκλείεται η λήψη απεργιακών μέτρων αφού οι καθηγητές σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τάχθηκαν με ποσοστό 95% υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων εξουσιοδοτώντας την ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων να χειριστούν αναλόγως τη κατάσταση

Αναβλήθηκε η σημερινή έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο, λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ανέφερε πως τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα.

Παραμένει άγνωστο αν η κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως τη Δευτέρα και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί δεν αποκλείεται η λήψη απεργιακών μέτρων αφού οι καθηγητές σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τάχθηκαν με ποσοστό 95% υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων εξουσιοδοτώντας την ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων να χειριστούν αναλόγως τη κατάσταση.

Χθες και προχθές υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις των συνδικαλιστών με τριμελή υπουργική επιτροπή, χωρίς να επέλθει συμφωνία. Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα παρουσιάσουν στα διοικητικά τους συμβούλια για έγκριση ή απόρριψη. Η όποια συμφωνία, όταν και αν επέλθει θα πρέπει να εγκριθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η Κυβέρνηση αρχικώς είχε παρουσιάσει μέτρα με εξοικονόμηση 53 εκ ευρώ στην εκπαίδευση. Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών έγιναν σημαντικές υποχωρήσεις και τα νέα μέτρα που προτείνονται προνοούν εξοικονομήσεις μόλις 3 εκ ευρώ. Βασικό σημείο τριβής είναι ο περιορισμός του δικαιώματος των συνδικαλιστών να απέχουν από τη διδασκαλία για να ασκούν τα καθήκοντα τους στις οργανώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αρρώστια

<<Βασικό σημείο τριβής είναι ο περιορισμός του δικαιώματος των συνδικαλιστών να απέχουν από τη διδασκαλία για να ασκούν τα καθήκοντα τους στις οργανώσεις τους.>> Δηλαδή να τους πληρώνουμε, για να κόβουν βόλτες συνδικαλιστικές. Πόσο άρρωστα στημένα είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ENTELISSS

Λόγω χιονόπτωσης έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέα Μάρκης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης