Παράταση των σχολικών διακοπών στην Κύπρο λόγω σύγκρουσης κυβέρνησης - καθηγητών

Παράταση των σχολικών διακοπών στην Κύπρο λόγω σύγκρουσης κυβέρνησης - καθηγητών

Παραμένει άγνωστο αν η κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως τη Δευτέρα και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί δεν αποκλείεται η λήψη απεργιακών μέτρων αφού οι καθηγητές σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τάχθηκαν με ποσοστό 95% υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων εξουσιοδοτώντας την ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων να χειριστούν αναλόγως τη κατάσταση

fsd_4
Αναβλήθηκε η σημερινή έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στη Κύπρο, λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ανέφερε πως τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα.

Παραμένει άγνωστο αν η κυβέρνηση και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία ως τη Δευτέρα και σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί δεν αποκλείεται η λήψη απεργιακών μέτρων αφού οι καθηγητές σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε τάχθηκαν με ποσοστό 95% υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων εξουσιοδοτώντας την ηγεσία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων να χειριστούν αναλόγως τη κατάσταση.

Χθες και προχθές υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις των συνδικαλιστών με τριμελή υπουργική επιτροπή, χωρίς να επέλθει συμφωνία. Διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα παρουσιάσουν στα διοικητικά τους συμβούλια για έγκριση ή απόρριψη. Η όποια συμφωνία, όταν και αν επέλθει θα πρέπει να εγκριθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η Κυβέρνηση αρχικώς είχε παρουσιάσει μέτρα με εξοικονόμηση 53 εκ ευρώ στην εκπαίδευση. Μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών έγιναν σημαντικές υποχωρήσεις και τα νέα μέτρα που προτείνονται προνοούν εξοικονομήσεις μόλις 3 εκ ευρώ. Βασικό σημείο τριβής είναι ο περιορισμός του δικαιώματος των συνδικαλιστών να απέχουν από τη διδασκαλία για να ασκούν τα καθήκοντα τους στις οργανώσεις τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης