Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Αφουγκραστείτε, αγκαλιάστε και στηρίξτε την αγορά»

o07x2Q27NFmunKx18C2E

«Αυτήν την περίοδο, διανύουμε μία κρίσιμη καμπή και είναι η στιγμή που η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ, που θα στηρίζεται σε πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου

«Αφουγκραστείτε, αγκαλιάστε και στηρίξτε την αγορά. Δείξτε εμπιστοσύνη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Αυτό υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, ενόψει της ΔΕΘ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε πριν λίγο, με την οποία διορθώνει προγενέστερη σημερινή ανακοίνωσή του.

Η νέα ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Την πραγματική κατάσταση της αγοράς και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους δείκτες, μετέφερε προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων με επιστολή του ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Καφούνης αναφέρει:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενόψει της 83ης ΔΕΘ και των θέσεων σας επί των οικονομικών θεμάτων, επιθυμεί να σας μεταφέρει την πραγματική κατάσταση της αγοράς και την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους δείκτες, όπως αυτή προκύπτει από την καθημερινή επαφή με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μέλη μας.

Μετά από οκτώ χρόνια μάχης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, όσοι συνάδελφοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν και να ισορροπήσουν στα νέα δεδομένα της αγοράς, δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια αντοχής. Δυστυχώς, εάν υπάρξει περαιτέρω απώλεια τζίρου, θα αντιμετωπίσουμε ένα νέο κύκλο λουκέτων με τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις.

Αυτήν την περίοδο, διανύουμε μία κρίσιμη καμπή και είναι η στιγμή που η αγορά χρειάζεται άμεσα ένα επενδυτικό σοκ, που θα στηρίζεται σε πραγματικά αναπτυξιακά κίνητρα.

Αφουγκραστείτε, αγκαλιάστε και στηρίξτε την αγορά. Δείξτε εμπιστοσύνη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που έχει τη δυνατότητα λειτουργώντας υπό συνθήκες χαμηλότερης φορολόγησης, μειούμενης γραφειοκρατίας και αποτελεσματικής ρύθμισης παλαιών χρεών, να δώσει το σύνθημα επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας, να προβεί σε επενδύσεις μικρής κλίμακος, αλλά μεγάλου συνολικού όγκου με μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα και να προσφέρει νέες μόνιμες θέσεις εργασίας και ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Το επενδυτικό σοκ που όλοι ευαγγελίζονται μπορεί να προέλθει από τα σπλάχνα μας και να είναι αυτό που θα προσελκύσει τις μεγάλες ξένες επενδύσεις, που ποτέ και σε καμία οικονομία, δεν κατάφεραν να σύρουν το άρμα χωρίς την εγχώρια μικρή επιχειρηματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eisvoli_agios_nikolaos_arthro

Η αναρχική ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για την «παρέμβαση», όπως την χαρακτηρίζει, την ώρα της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια, εξηγώντας ότι έγινε «για την προσπάθεια των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στο δρόμο όσους διαμένουν στην στέγη αστέγων της ενορίας»

5
elas

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 39χρονη και την οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος διέταξε να εγκλειστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει τις ποινές, οι μεγαλύτερες από τις οποίες μάλιστα έχουν τελεσιδικήσει

elas

Όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας, στους 21 μήνες της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας από 21 ως 61 χρόνων είχαν διαπράξει μια ληστεία, 22 κλοπές, 14 απάτες και έξι απόπειρες. Από τα σπίτια των ηλικιωμένων είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 130.000 ευρώ.