Συναγερμός στη Λευκωσία: Καθημερινές οι αφίξεις Σύρων στην Κύπρο

Συναγερμός στη Λευκωσία: Καθημερινές οι αφίξεις Σύρων στην Κύπρο

Η Λευκωσία θεωρεί ότι πρόκειται για οργανωμένη πρακτική της Τουρκίας και του ψευδοκράτους – Περνούν από την Τουρκία στα Κατεχόμενα και με τη βοήθεια κυκλωμάτων εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές

astynomia_kypros_1
Καθημερινές είναι πλέον οι αφίξεις μεταναστών από τη Συρία, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τη Λευκωσία, η οποία θεωρεί ότι πρόκειται για οργανωμένη πρακτική της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Οι περισσότεροι περνάνε από τη Τουρκία στα κατεχόμενα και από εκεί με τη βοήθεια κυκλωμάτων εισέρχονται από αφύλακτες διαβάσεις στις ελεύθερες περιοχές και ζητούν πολιτικό άσυλο. Άλλοι έρχονται κατευθείαν από τη Τουρκία με βάρκες.

Σήμερα ακόμα μία βάρκα με 20 Σύρους, κυρίως γυναικόπαιδα εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Νάπα, στο ακρωτήριο Κάβο Γκρέκο. Η βάρκα οδηγήθηκε από το Λιμενικό στο Παραλίμνι και η Πολιτική Άμυνα ανέλαβε τη φροντίδα των μεταναστών. 

Στη βάρκα επέβαιναν 11 άνδρες, 11 γυναίκες και 14 παιδιά, εκ των οποίων τα τρία βρέφη.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Eσωτερικών, Eξωτερικών και Δημόσιας Τάξης, για να εξετάσουν την κατάσταση που δημιουργείται με την καθημερινή άφιξη μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης