ΠΟΕΔΗΝ: Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας ήταν κλειστό!

ΠΟΕΔΗΝ: Μητέρα ξεψύχησε αβοήθητη γιατί το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας ήταν κλειστό!

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας - "Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία

asthenoforo
Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κι ενώ ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών κατέληγε μέσα στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, χωρίς να μπορέσει να λαβει καμία βοήθεια, καθώς το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών. Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αποτυπώνοντας αυτό το θλιβερό συμβάν για να δείξει την κατάσταση αποδιοργάνωσης στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Υγείας ανα τη χώρα.

"Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό. Στο Κέντρο Υγείας ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, καθώς το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου δεν διαθέτει αςθενοφόρο. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, χρόνος που όμως απεδείχθη μοιραίος" επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.

"Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα" σχολιάζει δηκτικά η Ομοσπονδία.

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού και οι κλοπές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, λόγω της πλημμελούς φύλαξης. Γίνονται διαρρήξεις οχημάτων από το προαύλιο και βίαιες επιθέσεις στο Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό. Οι φραστικές επιθέσεις και απειλές από Ρομα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Κλείσιμο
Καταγγέλλεται δε συγκεκριμένο συμβάν. "Το βράδυ 29/9/2018 Νοσηλευτής ξυλοκοπήθηκε αναίτια από συνοδούς μιας ασθενούς ρομά κατά την εξέταση αυτής". Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί "προτού υπάρξει σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου, να επιληφθεί το Υπουργείο Υγείας και να αυξηθεί η φύλαξη".

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριου. Γιατρός δέχθηκε πρόςφατα επίθεση αναίτια από ομάδα Ρομα (γρονθοκοπήθηκε πολλές φορές βίαια). Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι αναστατωμένοι καθότι είναι εκτεθειμένοι σε βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών χωρίς αιτία. Αυτά συμβαίνουν λόγω πλημμελούς φύλαξης, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ρουσφέτια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας

Την ίδια στιγμή, η Ομοςπονδία καταγγέλλει πως τοποθετήθηκε Νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας με απόσπαση λόγω συνυπηρέτησης με ένστολο σύζυγο χωρίς να έχουν ανάγκη από Νοσηλευτικό Προσωπικό. Μάλιστα ο σύζυγος ένστολος υπηρετεί σε Στρατιωτική Μονάδα της περιφέρειας Διδυμοτείχου στην οποία βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που στενάζει από τις ελλείψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, με δεκάδες σχετικές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας και του Σωματείου Εργαζομένων. Ο Διευθυντής Ιατρός του Κ.Υ. Ορεστιάδας ζητει, να μην ικανοποιούνται αιτήματα αποσπάσεων Νοσηλευτικού Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, διότι το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες.

Μάλιστα ζητεί οι Νοσηλεύτριες που αποσπώνται από εδώ και στο εξής γιασυνυπηρέτηση με ένστολο σύζυγο να τοποθετούνται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και όχι στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως έχει το δικαίωμα εκ του νόμου ο Διοικητής της 4ηςΥΠΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης