Επιστολή μετανοίας από τον Δήμο Βερύκιο στην Ιερά Σύνοδο

dimos_alpha

Η ΔΙΣ αποδέχθηκε τη δήλωση μετανοίας του γνωστού δημοσιογράφου για την Παναγία την Αρουραία

Να αποδεχτεί την κίνηση μετανοίας και συγγνώμης του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα και ανέγνωσε την επιστολή μετανοίας που απηύθυνε στην ΔΙΣ ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει στο twitter με πολύ άσχημο τρόπο την εικόνα της Παναγίας.

Η ΔΙΣ αποφάσισε να κάνει δεκτή τη συγνώμη του υπογραμμίζοντας και επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ανεπίτρεπτο και μεγάλο σφάλμα εκ μέρους του.

Να αναφερθεί ότι ο δημοσιογράφος μέσω της Romfea.gr, είχε απευθύνει δημόσια συγγνώμη για τον σκανδαλισμό που προκάλεσε.

Ολόκληρη η επιστολή μετανοίας του Δήμου Βερύκιου:

Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Με πόνο ψυχής και ειλικρινή συντριβή καρδίας απευθύνομαι προς το Σεπτό πρόσωπό Σας, ύστερα από τον έντονο σκανδαλισμό τον οποίο, άθελά μου, προκάλεσα προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας, με ανάρτησή μου σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης, σχετιζόμενης με το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Όπως ήδη έχω εξηγήσει σε γραπτή δημόσια δήλωση συγγνώμης μου, το ατυχέστατο αυτό περιστατικό προκλήθηκε ύστερα από μια μεγάλη πλάνη στην οποία περιήλθα, αναζητώντας στο διαδίκτυο μία εικόνα της Παναγίας, που προστατεύει τα πάσης φύσεως τρωκτικά ζώα, προκειμένου να αναδείξω, όχι φυσικά τα αθώα ζώα, αλλά τα ανθρωπόμορφα, που αναζητούν απελπισμένα προστασία, κρυπτόμενοι ακόμη και πίσω από τα Ιερά Εικονίσματα.

Η ταχύτητα με την οποία πραγματοποίησα την αναζήτησή με «στράβωσε» και δεν συνειδητοποίησα πως η απεικόνιση ήταν προσβλητική για το πρόσωπο της Παναγίας μας, γεγονός που μόλις το αντιλήφθηκα, απέσυρα άμεσα την «εικόνα» από τον προσωπικό μου λογαριασμό.

Μακαριώτατε, σας παρακαλώ πιστέψτε με. Μόλις αντιλήφθηκα τι πραγματικά συνέβη, σάστισα.

Η πρώτη μου ενέργεια ήταν, όπως κάνω πάντα, να στραφώ με δάκρυα στα μάτια προς το εικόνισμα της Παναγιάς μας και να της ζητήσω να καθαρίσει το νου και την διάνοιά μου, προκειμένω να πράξω κάθε τι, προς επανόρθωση.

Ζήτησα την προστασία, την φροντίδα και την καθοδήγησή της, για να μπορέσω να βγω από τον πειρασμό αυτό. Ζητούσα συνεχώς συγχώρεση για την ενέργειά μου αυτή η οποία, δυστυχώς, προκάλεσε - άθελά μου πάντα - τον σκανδαλισμό των πιστών.

Τόσο Εσείς προσωπικά, όσο και πολλοί εκ των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζετε τις προσπάθειες και ενέργειές μου, προκειμένου με κάθε ευκαιρία και από όποια θέση και αν βρέθηκα, να αναδειχθεί το τεράστιο ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και γενικότερα το πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο της Εκκλησίας μας.

Αυτό και μόνο Μακαριώτατε, νομίζω ότι καταδεικνύει το άδολο της ενέργειάς μου. Από μόνη της όμως αυτή η παραδοχή δεν θα είχε αξία, εάν ταπεινά και με πραγματική συντριβή δεν ζητούσα συγχώρεση.

Η συμβουλή του πνευματικού μου, την οποία από την πρώτη στιγμή ακολούθησα, ήταν αφενός να εκζητήσω την συγνώμη του Πανάγαθου και Φιλάνθρωπου Θεού μας, αφετέρου να ζητήσω ταπεινά συγχώρεση από τον πιστό λαό Του, για τον σκανδαλισμό που του προκάλεσα άθελά μου.

Επίσης μου συνέστησε μαζί με την ειλικρινή μου μετάνοια να καταθέσω στην αγάπη του Θεού μας και την έντονη Προσευχή μου.

Μακαριώτατε,

Η θλίψη στην οποία περιήλθα, ειλικρινά δεν περιγράφεται με λόγια. Δεν ξέρω εάν οι μέχρι τώρα ενέργειές μου βρήκαν ευαρέσκεια ενώπιον του Θεού και συγχώρεση από την μεσίτρια των ανθρώπων.

Θέλω ειλικρινά να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να προσβάλω το θρησκευτικό συναίσθημα του Ορθόδοξου λαού μας, πολύ δε περισσότερο το πρόσωπο της Τιμιωτέρας των Χερουβίμ και ενδοξοτέρας των Σεραφείμ.

Και τούτη την ώρα ακόμα, στρέφομαι προς το εικόνισμα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία πάντα μεσιτεύει προς τον Υιό της για κάθε πονεμένη ανθρώπινη ψυχή και απευθυνόμενος στο Σεπτό πρόσωπό της, ψελλίζω αυτό που ακούγαμε κάθε απόγευμα στις Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις της και την παρακαλώ με θέρμη ψυχής: «Και σε μεσίτριαν έχω, προς τον φιλάνθρωπον Θεόν, μη μου ελέγξει τας πράξεις, ενώπιον των Αγγέλων, παρακαλώ σε, Παρθένε, βοήθησόν μοι εν τάχει».

Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Είμαι βέβαιος ότι στο ωμοφόριό Σας θα βρω την στοργή αλλά και την κατανόηση που βρίσκει κάθε άνθρωπος στο χώρο της Εκκλησίας μας, ο οποίος στραβοπάτησε σε μια περπατησιά του, κατάλαβε το λάθος του και μετανόησε για αυτό.

Ζητώ και πάλι την συγχώρεση, την ευχή και την Ευλογία Σας. Ευελπιστώ και στις δικές Σας Αρχιερατικές Προσευχές, προκειμένου ο Θεός να απαλύνει το βάρος της ψυχής μου και να με συγχωρέσει για την θλίψη που προκάλεσα, έστω και άθελά μου, στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.

Στην Προσευχή μου, αναφωνώ και παρακαλώ την Παναγία μας: «Δέσποινα του κόσμου, ελπίς και προστασία των πιστών, μη μου παρίδης την δέησιν, το συμφέρον ποίησον».

Ασπάζομαι την δεξιά Σας,

Υιικά
Δήμος Βερύκιος

Πηγή: www.romfea.gr

ΣΧΟΛΙΑ (131)

Φ.

Δεν ειναι απλο πραγμα ο αφορισμος.....και ισως να το ξερει, γι αυτο εστειλε επιστολη.

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ

Οπως καθε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ετσι και αυτό το γλειώδες σκουπίδι αποδείχτηκε θρασύδειλο και ανικανο.Τα εκανε επάνω του όταν καταλαβε ότι στενευει ο κλοιος. Θα εχει την ιδια τύχη με τους υπόλοιπουσ συριζαίους.

επαναστάτες σχολιαστές...χαχαχα

Σε μια χώρα που η συγνώμη είναι είδος προς εξαφάνιση, ο Βερύκιος τόλμησε να ζητήσει συγνώμη και σκυλιάσανε όλοι οι θρασύδειλοι: "ακούς εκεί να ζητήσει συγνώμη από την εκκλησία! Τι νομίζει; Ότι είναι καλύτερος από εμάς που βλασφημούμε συνεχώς;" Ε! ναι ρε παλικάρια! Καλύτερός σας είναι! Ανώτερός σας είναι! Επαναστάτες της πλάκας όλοι σας! Άθεοι που κάθεστε και λέτε "εγώ αν ζούσα τον μεσαίωνα θα με καίγανε". Όχι καημένο fashion victim, δε θα σε καίγανε, γιατί και τότε θα έκανες αυτό που κάνεις τώρα: θα πήγαινες με την μόδα και θα έκαιγες εσύ μαζί με τους καθολικούς ιεροεξεταστές οτιδήποτε σε ξεπερνούσε!

ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

ΟΥΣΤ ΘΛΙΒΕΡΗ ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΚΟΥΛΙΚΟΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Να ανοίξει η συζήτηση για οσιοποίηση του Δ. Βερύκιου

Να ανοίξει η συζήτηση για την δυνατότητα οσιοποίησης αρχικά του Δήμου Βερύκιου , να μπεί στην λίστα πιθανών οσίων ( όπως μια μετοσή πρώτα μπαίνει στην παράλληλη αγορά και μετά στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου ), σαν μια κατ ευθείαν αναφορά και αναλογία με τον Σαούλ τον διώκτη του Χριστιανισμού που τελικά αγριομετανόησε και άγριο αυτοταπεινώθηκε και έγινε ο Άγιος Παύλος τηςΕκκλησίας. Το κοινό κύριο στοιχείο και αναλογική ιστορική δομή στις αντίστοιχες εποχές του Σαούλ ( Αποστόλου Παύλου) και Δήμου Βερύκιου είναι η μετάνοια και η ταπείνωσης απ την μεταμέλεια.

Condor

Γελοίο, δυσλεκτικο σκουπιδι. Αλλάζετε κανάλι μόλις τον βλέπετε.

Simone

Απο ποτε το δυσλεκτικος αποτελει βρισια? Πασχεις απο ημιμαθεια...

isonomia-isopolitia

Σε μένα δεν κάνει εντύπωση ο Βερύκιος. Με προβληματίζει η στάση της ΔΙΣ, η οποία συμπεριφέρεται όπως και στην περίπτωση του "συναδέλφου" τους παπά-Φραγκίσκου στην Κύπρο που βίαζε τη θετή του κόρη από 4 ετών, η ίδια αυτοκτόνησε κι αυτός πήγε 2 χρόνια φυλακή, συνεχίζοντας να ανήκει στην ιεροσύνη! Κατάπτυστοι οι μητροπολίτες και οι επίσκοποι στην Κύπρο που ανήκουν στην αντίστοιχη ΔΙΣ (Διαρκή Ιερά Σύνοδο), με την εκδοχή του "συγκυλισμού" (εντελώς γελοίοι), ενώ στο εγχώριο ...Ιερατείο, μούγκα! Τι να σεβαστείς απ' όλον αυτό τον συρφετό; Και από που κι ως που εκπροσωπούν την Εκκλησία του Χριστού;

Νίκος

Σάλια - Μάλια απο ενα ερπετοειδες.

Ιωαννα

Αν θες να ακουσεις κυριε.Λες πολλα,προφανως απο την αγωνια σου να τα φτιαξεις πριν αρχισει η σεζον επομενως το κινητρο σου δεν ειναι η συγχωρεση,και το χανεις.Το..σιωπη,σου ειναι αγνωστο.

Μενέλαος

Απ τα πιο γλειωδη και ασπόνδυλα άτομα της δημοσιογραφίας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fylakes-trikalon-ena

Κατά τον έλεγχο στα πράγματα που έφερε στη φυλακή ο 16χρονος γιος του έγκλειστου στο επισκεπτήριο της Δευτέρας, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι οι σόλες των παπουτσιών ήταν πρόχειρα κολλημένες

eopi_eopi

Τουλάχιστον 350.000 ασφαλισμένοι περιμένουν να αποζημιωθούν για γυαλιά και οπτικά είδη, ενώ δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικογένειες που αναμένουν τα χρήματα για τις θεραπείες ειδικής αγωγής (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κα) στις οποίες υποβάλλονται τα παιδιά τους