Την Τετάρτη η κηδεία του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα

Την Τετάρτη η κηδεία του ακαδημαϊκού Γρηγόρη Σκαλκέα

Η ταφή του ακαδημαϊκού και διακεκριμένου γιατρού θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών

skalkeas
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Γρηγόρη Σκαλκέα.

Η ταφή του ακαδημαϊκού και διακεκριμένου γιατρού θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Σκαλκέας απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 90 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Γρηγόρης Σκαλκέας ήταν ευρύτερα γνωστός στον επιστημονικό ιατρικό χώρο ως επιστημονικός γιατρός και χειρουργός και ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Επίσης, διατέλεσε γιατρός του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την περίοδο της τετράμηνης συνεχούς νοσηλείας του από τις 20 Νοεμβρίου του 1995 έως τις 21 Μαρτίου του 1996.

Διακρίσεις του Γρηγόρη Σκαλκέα: Άρχων Μέγας Ρεφερενδάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Ανώτερος Ταξιάρχης των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ανώτερος Ταξιάρχης του Φοίνικος, Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Φοίνικος, Ιππότης της Λεγεώνος της Τιμής. Παράσημα από την Δημοκρατία της Μολδαβίας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτής. Έχει τιμηθεί με πολλά μετάλλια. Επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίτιμος δημότης Atlanta (Georgia), Καλαμάτας, δυτικής και ανατολικής Μάνης. Το έτος 1989 εξελέγη Ακαδημαϊκός και το 2003 διετέλεσε Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης