Μπαράζ διαρρήξεων στο Παλαιό Ψυχικό

Μπαράζ διαρρήξεων στο Παλαιό Ψυχικό

Επτά χτυπήματα μέσα σε δεκαπέντε μέρες - Ειδική ομάδα έχει συστήσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών  που εισβάλλουν σε σπίτια και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους  -Πως δρουν - Τι εκτιμά η αστυνομία με βάση τα πρώτα στοιχεία

diariksi_arthro
Μπαράζ διαρρήξεων τις τελευταίες 15 ημέρες στο Παλαιό Ψυχικό. Ομάδες “ποντικών” τρυπώνουν στις πολυτελείς κατοικίες και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Χρήματα, κοσμήματα ακόμη και πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ από τις γκαρνταρόμπες των πλούσιων ιδιοκτητών, αποτελούν τη λεία των διαρρηκτών που γλιστρούν αθόρυβα στα σπίτια και τα αδειάζουν. Από τις 10 Αυγούστου έχουν καταγραφεί επτά επιθέσεις και μία απόπειρα διάρρηξης στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού ενώ ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε πονοκέφαλο, είναι το γεγονός ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα αναλυτών οι οποίοι μελετούν μια προς μια τις επιθέσεις, τα χαρακτηριστικά τους σε μια προσπάθεια να κάνουν την ακτινογραφία των ομάδων και να φθάσουν στα ίχνη τους.

Η τελευταία επίθεση

Το τελευταίο χτύπημα της συμμορίας, έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ήταν λίγο μετά τις τρεις και οι δράστες αθόρυβα και χωρίς κανένας από τους περιοίκους να αντιληφθεί το παραμικρό πλησίασαν πολυτελή κατοικία σε κεντρικό δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και προσπάθησαν να κόψουν τα καλώδια του συναγερμού για να «τρυπώσουν» στο εσωτερικό, όμως δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα και έτσι έφυγαν. Είχε προηγηθεί επίθεση αργά το βράδυ του Σαββάτου. Οι «ποντικοί» πλησίασαν πολυτελή κατοικία,  την οποία πιθανότατα παρακολουθούσαν για να γνωρίζουν τις κινήσεις των ιδιοκτητών και με τον ίδιο τρόπο (έκοψαν με ειδικά εργαλεία τα κάγκελα ασφαλείας) τρύπωσαν μέσα και έκαναν πλιάτσικο αρπάζοντας πανάκριβα ρολόγια και μετρητά.

Το modus operandi δείχνει τους “ποντικούς”

Η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής μελετά προσεκτικά τα χτυπήματα προκειμένου μέσα από το modus operandi των δραστών αλλά και τα στοιχεία από την εξέταση στα σπίτια που έχουν χτυπήσει για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και dna να καταλήξουν στην ταυτότητα τους. Πληροφορίες λένε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, το ενδεχόμενο πίσω από τις επιδρομές στα σπίτια του Παλαιού Ψυχικού να κρύβεται ομάδα Γεωργιανών ποντικών συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες χωρίς όμως να αποκλείουν και την πιθανότητα Ρομά ή Αλβανών “ποντικών”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης