H Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης καταδίκασε την πένθιμη κωδωνοκρουσία κατά την επίσκεψη Τσίπρα

mitropoli-ithaki

Τονίζεται μάλιστα ότι "Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία"

Σε καταδίκη των "πένθιμων" κωδωνοκρουσιών, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, προχώρησε η Ιερά Μητρόπολις Λευκάδος και Ιθάκης, η οποία μάλιστα έχει κινήσει την "προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία". "Μετ' εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΙΜΛΙ και υπογραμμίζεται ότι "Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους»."

Τονίζεται μάλιστα ότι "Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία".

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΙΜΛΙ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, χαρακτήρισε "Απόλυτα ορθή η δήλωση του μητροπολίτη! Οι ιερείς ασφαλώς έχουν, ως πολίτες, τις κομματικές τους προτιμήσεις. Αυτό που είναι εντελώς απαράδεκτο, διχαστικό κ επικίνδυνο θεσμικά, είναι να μετατρέπονται οι εκκλησίες σε κομματικές γιάφκες, του όποιου κόμματος" σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης σε σχετική ανάρτησή του στο τουίτερ.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ακατανόητος

Τι μας λες σύντροφε? Είσαι σίγουρος οτι επικοινωνεί το πάνω με το κάτω κεφάλι?

ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιά πολλές 4ετίες και να ΠΟΝΑΕΙ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Εκκοσμίκευση της Εκκλησίας ίσον ο ... ΑΝΤΙΘΕΟΣ ... (Μέσα) στην Εκκλησία! Όπου ελλείπει η Ταπείνωση και κυρίως η ΚΑΤΑΝΥΞΗ κατά τις ιερουργίες και κυρίως κατά την Θείαν Λειτουργίαν, ο Θεός ΦΕΥΓΕΙ από την Εκκλησία (τον Ιερόν Ναόν). Μετά τις εκλογές θα ΕΠΑΝΑ-"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ" αυτά στην ορθή τους βάση και σύμφωνα με τα Άγια Ευαγγέλια!..

ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιά πολλές 4ετίες και να ΠΟΝΑΕΙ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Κάποιοι παπάδες ή μεγαλοπαπάδες, νομίζουν ότι η Εκκλησία, οι Εκκλησίες (οι ναοί) είναι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ. Εσφαλμένη άποψη, η οποία ΜΕΤΑ τις εκλογές θα ..."πληρωθεί". (Αυτό μόνο. Επί του παρόντος. Και όχι λόγια ...πολλά).

ετοιμάζετε ανθελληνικά πρακτοράκια και άλλου τύπου διώξεων;;;

για πες μας και άλλα πριν αυτές τις εκλογές

Που φτάσαμε!!!

Όποιος Έλληνας ειρηνικά προστατεύει την Αλήθεια και την Πατρίδα του σήμερα να διώκεται από Μητροπολίτη!!!

Σύνελθε

Η καμπάνα χτυπά για να καλέσει τους πιστούς στην εκκλησία ΟΧΙ για εθνικά ζητήματα! Πότε πήγες τελευταία φορά στην εκκλησία; Πότε κοινώνησες και εξομολογήθηκες; Μην τα ισοπεδώνουμε ΟΛΑ! Τι σχέση έχει η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ με τα έθνη; Αυτό λέγεται ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

από πότε Ελληνικό Έθνος και Εκκλησία δε συμπορεύονται;

Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό γιορτάζουμε άυριο. Τον Άγιο που κρέμασαν οι Τούρκοι επί πληρωμή από τους εβραίους έλεγε μεταξύ άλλων στους σκλαβωμένους Έλληνες να μην εργάζονται τις Κυριακές αλλά την Κυριακή να γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιά πολλές 4ετίες και να ΠΟΝΑΕΙ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Εξαρτάται! Από την βλακεία που δέρνει τον κάθε Φασίστα!

Άσχετε

Άσχετο.

Σύνελθε

Τι σχέση έχει αυτό που λες με τους παπάδες που γίνονται σήμερα πολιτικοί και προοδεύουν στον εθνικισμό; Την Κυριακή να μην δουλεύουν έλεγε ο Άγιος Κοσμάς και τον σκότωσαν οι Εβραίοι, όχι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική!!

O Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ο Εθνομάρτυρας προετοίμασε την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους τούρκους

Οι πένθιμες καμπάνες στην Ιθάκη στην άφίξη του τσίπρα εξέφρασαν το πένθος των Ελλήνων της Ιθάκης και της υπόλοιπης Ελλάδος εντός και εκτός συνόρων. Τι πιο ειρηνικό και εύστοχο! Ποιος μας αφαιρεί στην Ελληνική Δημοκρατία το δικαίωμα μας να εκφραζόμαστε με ανοιχτές τόσες συμφορές και τόσα μείζωνα προβλήματα που χρήζουν άμεσης θεραπείας;

Προσδοκούμε στην Επουράνια Πατρίδα μας αλλά Λατρεύουμε και την Ελλάδα μας

Για να κερδίσω την είσοδο στην Επουράνια Πατρίδα μας πρέπει να με ελεήσει ο Κύριος. Για να ελευθερωθεί η επίγεια Πατρίδα μας και να βαδίσει σωστά πρέπει από το πένθος (γι αυτό χτυπούσαν οι καμπάνες στην Ιθάκη) να περάσουμε στην Ανάσταση των Ελλήνων και Ελλάδος.

Ολυμπιακός

Η λατρεία ανήκει μόνο στο Θεό, ούτε στην επίγεια πατρίδα, ούτε στα κόμματα και τις κυβερνήσεις που έρχονται και παρέχονται, ούτε στον Ολυμπιακό!

Κλεάνθης

Να αγιασει το χέρι αυτουνου που βαρεσε πένθιμα την καμπανα στην αφιξη του Εφιάλτη Τσίπρα.Να μας πουνε όνομα και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού να του βαλουμε κάνα δώρο!!!

.....

Μήπως έχασα συνέχειες? Απορία: Ό κ. Πρωθυπουργός δεν ονομάζεται Αλέξιος Τσίπρας? Επειδή αναφέρεστε στον κ. Πρωθυπουργός ως Εφιάλτης Τσίπρας......κλπ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ γιά πολλές 4ετίες και να ΠΟΝΑΕΙ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Άσε! Ο ..."Κλεάνθης" θα δεχθεί ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ 100.000 Ευρώ (υπέρ του Δημοσίου Ταμείου) γιά τις ύβρεις του εναντίον του κυρίου Πρωθυπουργού. Παραγραφή μετά 5ετίαν από το τέλος τούτου του έτους. (Εσύ τι στενοχωριέσαι; Εκείνος θα τα ΠΛΗΡΩΣΕΙ! Χολοσκάς εσύ;).

Η αλήθεια είναι ότι

οι περισσότεροι παπάδες τον παίρνουν και πουλάνε εθνικισμό ταυτόχρονα. Δις ισόβια.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΘΑΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΕ

ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ; ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ; ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΝΤΡΟΠΗ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Να αγιάσει το χέρι του κωδωνοκρούστη για τον ψεύτη πρωθυπουργό. Παρότι κουβάλησε όλο τον σταλινοφασιστικό εσμό της Κουμουνδούρου, εν τούτοις δεν μπόρεσε να αποφύγει το κράξιμο των αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας. Αυτό δείχνουν διάφορα βίντεο που ανέβασαν διάφοροι παρευρισκόμενοι στο "πανηγυράκι" του χειρότερου πρωθυπουργού της χώρας μας. Όσο για τη νυφίτσα τον Παπαδημούλη, καλύτερα να σιωπά, ελπίζοντας να τον ξεχάσουμε. Τσίπρα, κάτω τα χέρια από την Ιθάκη, άλλωστε ο Οδυσσέας μόνο για φτύσιμο θα σε είχε.

Πάνος

Αφήστε το λαό να ετοιμάσει απρόσκοπτα την πολιτική κηδεία των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεπιθύμητο πρόσωπο για την Ιθάκη ο ψεύτης και ανίκανος κομμουνιστής πολιτικός Αλέξης Τσίπρας.

Μητσος

Χαιρεται οποιος ειναι εχθρος της δημοκρατιας και δεν αναγνωριζει θεσμους και φυσικα την βουληση του ελληνικου λαου (οποια και αν ειναι αυτη)! Η εκκλησια δεν εχει καμια δουλεια με την πολιτικη και τα κομματα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

makedonia

Αποδομώντας ένα-ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, οι πρώην διπλωμάτες προειδοποιούν για ολέθριες συνέπεις και ζητούν να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος

pollakis_xrwma

«Είπα το Σάββατο να πάω μόνος μου μια βόλτα από κει... να δω τι μας περιμένει», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ειρωνευόμενος μηνύματα που όπως λέει του έστειλαν σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών

23