Η Μητρόπολη Ιθάκης ξεκινά έρευνα για τις πένθιμες καμπάνες στην άφιξη Τσίπρα

Η Μητρόπολη Ιθάκης ξεκινά έρευνα για τις πένθιμες καμπάνες στην άφιξη Τσίπρα

Η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης κάνει λάθος για ατυχές συμβάν που δεν τελούσε εν γνώσει της – Έχει ήδη ξεκινήσει η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία 

tsipras_ithaki
Έρευνα ξεκινά η Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες στην άφιξη του Πρωθυπουργού στο νησί της Ιθάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος ή ποιοι ήταν εκείνοι που χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα κατά την άφιξη του κ. Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται:

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης