«Αλαλούμ» με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της πυροσβεστικής - Οι πυροσβέστες μετακινούνται χωρίς σχέδιο

ir_09

«Μπορεί ως σχέδιο να φαίνεται θετικό, όμως εάν κάτι γίνεται πρόχειρα δεν πρόκειται να αποδώσει», ανέφερε στο protothema.gr ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής με εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό

Μετακινούνται άρον – άρον, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο, πυροσβεστικές δυνάμεις ανά την Ελλάδα, για να βρίσκονται σε… επιφυλακή για το ενδεχόμενο μεγάλης πυρκαγιάς, ύστερα από απόφαση της ηγεσίας του σώματος, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Αναζητώντας τρόπους να μπαλώσουν την ανυπαρξία προγραμματισμού άρχισαν να κάνουν μαζικές μετακινήσεις ανάλογα με τις… καιρικές συνθήκες, ακόμη και αν δεν υπάρχει πυρκαγιά.

Η καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ήταν αυτή που αναπροσάρμοσε το αντιπυρικό σχέδιο της πυροσβεστικής, μόνον που γίνεται με τέτοια προχειρότητα, εξαιτίας της οποίας ενδεχομένως να αποδειχτεί αναποτελεσματικό. Πλέον ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς που χαρακτηρίζεται η κάθε περιοχή, αρχίζουν και οι μετακινήσεις δυνάμεων. Ενδεικτικό είναι ότι το περασμένο Σάββατο μετακινήθηκαν οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο σε Κόρινθο και Πάτρα, επειδή οι περιοχές είχαν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, χωρίς όμως να έχει εκδηλωθεί φωτιά. Το ίδιο συνέβη και προς την Εύβοια με μετακίνηση δυνάμεων από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

«Μπορεί ως σχέδιο να φαίνεται θετικό, όμως εάν κάτι γίνεται πρόχειρα δεν πρόκειται να αποδώσει», έλεγε στο protothema.gr ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής με εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Ήδη πάντως και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των πυροσβεστών εκφράζουν την αντίθεσή τους, καθώς οι συνάδελφοί τους καλούνται να εργάζονται μέχρι και 40 ώρες συνεχώς, χωρίς να έχουν να αντιμετωπίσουν φωτιά, ενώ πρέπει να ξεκουράζονται στις εγκαταστάσεις πυροσβεστικών τμημάτων της περιφέρειας ή σε στρατόπεδα. Υποστηρίζουν μάλιστα πως ειδικά στην Εύβοια υπήρχαν δυνάμεις απ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς αποτέλεσμα και οι υπόλοιπες περιφέρειες έμειναν γυμνές και ευτυχώς δεν εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα άλλες μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος της τακτικής που ακολουθείται από την κυβέρνηση σας και τη φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Στέλνετε πυροσβέστες από όλη σχεδόν τη χώρα σε περιοχές που δεν έχει εκδηλωθεί δασική πυρκαγιά, μόνο και μόνο με αφορμή την ύπαρξη πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς», αναφέρει σε παρέμβασή της προς τον υπουργό Εσωτερικών η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίζεται πάντως είναι πως λόγω των μετακινήσεων ολόκληρες περιοχές μένουν αφύλακτες, παρ’ ότι ο βαθμός επικινδυνότητάς τους δεν είναι υψηλός. «Με την τακτική σας αυτή αποδυναμώνετε ολόκληρες περιφέρειες και περιοχές, οι οποίες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν επαρκώς σε περίπτωση εκδήλωσης μεγάλων συμβάντων, όχι μόνο δασικών πυρκαγιών, αλλά και σοβαρών αστικών συμβάντων όπως πυρκαγιών σε βιομηχανικές μονάδες και άλλες. Επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να καλύψετε τις πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της δικής σας», καταλήγουν οι συνδικαλιστές.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Πεοστεκουμενος Τσολιας

Χα... Και τι δουλεύει στο δημόσιο... για τον γάιδαρο Καβάλα και βουρ! Ξερει και η ντούρου από τέτοια...

Για να

αντιληφθεί κανείς πόσο ψεύτες είναι οι Συριζαιοι διηγούμαι το εξής περιστατικό: Επιπυραγός κάνει βάρδια ασφαλείας στον Υμηττό από το τμήμα της Καλλιθέας. Μετά από 10 ώρες που ήταν ήδη υπηρεσία τον ειδοποίησαν να πάει στο Μάτι, με την υδροφορα. Στις 10.30 μας είχε ήδη ειδοποιήσει, την παρέα για νεκρούς. Βρήκε τον έναν καμμένο στον Βουτζά, μέσα σε αυτοκίνητο, μερικά μέτρα από το σπίτι του Ρουβά. 1. Ψέμα νο1: Ακόμα και πολίτες μακριά από τον τόπο της τραγωδίας ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη νεκρών, τουλάχιστον 1.5-2 ώρες πριν το σόου του Πινοκιο. 2. Ψέμα νο2: Αν ήταν σχεδιασμένο το μπαμ στην Αττική δεν θα είχε μείνει τπτ.Αυτοί οι κόπανοι μετακινούσαν δυνάμεις από το ένα σημείο στο άλλο. Εύκολα εκείνη τη νύχτα με οργανωμένο σχέδιο έκαιγαν Πάρνηθα και Υμηττό ταυτόχρονα και τελείωναν όλα. 3. Ο αξιωματικός που σας λέω ήταν και οδηγός από μόνος του και δεν είχε οδηγό να διαθέσει η υπηρεσία. Ούτε καν δύο άτομα πλήρωμα δεν είχαν να επανδρώσουν σε περίοδο ΣΟΣ για πυρκαγιές. 4. Για τον τσαρλατανο που είχαν βάλει αρχηγό τα έχω ξαναγράψει. Ο άνθρωπος δεν είχε την παραμικρή ιδέα. Αυτός δεν έχει σβήσει ούτε φωτιά σε τζάκι.

Σιγά...

... εσύ μεγάλε πυροσβεσταρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asyl12

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αναγνώριση των προσφύγων, προβλέπει την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, καθώς και την ενοποίηση διατάξεων για τη διαδικασία χορήγησης και ανάκλησης του καθεστώτος διεθνούς προστασίας

eof

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ «τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» - Ποια είναι τα συγκεκριμένα συμπληρώματα