Καθηγητής προειδοποιεί: Υπάρχουν τουλάχιστον 100 περιοχές στην Ελλάδα που είναι «επικίνδυνες» όπως το Μάτι

Καθηγητής προειδοποιεί: Υπάρχουν τουλάχιστον 100 περιοχές στην Ελλάδα που είναι «επικίνδυνες» όπως το Μάτι

«Ο Κάλαμος ή οι Άγιοι Απόστολοι είναι ακόμη πιο δύσκολες περιοχές, στο Μάτι υπήρχαν και κάποιες διέξοδοι διαφυγής», αναφέρει χαρακτηριστά ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας

fotiamati3
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, καθώς προειδοποιεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 περιοχές στην Ελλάδα που αποτελούν ζώνες ανάλογα υψηλού κινδύνου όπως το Μάτι.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, εξέδωσε το σχετικό πόρισμα που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «σαν το Μάτι υπάρχουν 100 τουλάχιστον περιοχές», ενώ πρόσθεσε:

«Ο Κάλαμος ή οι Άγιοι Απόστολοι είναι ακόμη πιο δύσκολες περιοχές, στο Μάτι υπήρχαν και κάποιες διέξοδοι διαφυγής», τονίζοντας: 

«Τα Μέγαρα και η πίσω πλευρά του Ορους Πατέρα, ο Ωρωπός, ο Κάλαμος, οι Αγιοι Απόστολοι, η Βόρεια Πελοπόννησος είναι περιοχές χωρίς δυνατότητα διαφυγής".

Ο κ. Λέκκας τόνισε, επίσης, ότι  η πολεοδομική διάταξη, η καταπάτηση και η αυθαιρεσία συνέβαλλαν στην τραγική κατάληξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει έγκαιρη ενημέρωση.

«Φαινόμενα όπως στο Μάτι, θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια εξαιτίας και τις κλιματικής αλλαγής» δήλωσε και σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια οι πυρκαγιές και τα πλημμυρικά φαινόμενα θα αυξηθούν κατά 30% και οι κατολισθήσεις κατά 60%.

Κλείσιμο
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα μάθημα αυτοπροστασίας σε όλο το φάσμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε και αναφέρθηκε στην Ιαπωνία, όπου το θέμα της προληπτικής εκκένωσης απασχολεί κάθε έξι μήνες τον πληθυσμό που καλείται σε άσκηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης