Ιερόσυλοι άδειασαν δυο ναούς στην Κόνιτσα

Ιερόσυλοι άδειασαν δυο ναούς στην Κόνιτσα

Άρπαξαν χρήματα από το παγκάρι, πήραν ακόμη δύο επίχρυσα δισκοπότηρα, εικόνες, ένα Ευαγγέλιο και εξαφανίστηκαν

njdf
Με διπλή επιδρομή στις εκκλησίες των παραμεθόριων περιοχών έκαναν την επανεμφάνισή τους οι συμμορίες των ιερόσυλων που περνούν κρυφά τα σύνορα, αρπάζουν πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια και επιστρέφουν αθέατοι στην πατρίδα τους.

Στο χρονικό διάστημα από την περασμένη Πέμπτη ως τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» δυο ναούς στον οικισμό Τράπεζα της Κόνιτσας που κατοικείται από μερικές δεκάδες ψυχές. Αρχικά, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου, παραβίασαν το παγκάρι από το οποίο άρπαξαν όσα χρήματα είχε μέσα, πήραν ακόμη δύο επίχρυσα δισκοπότηρα και ένα Ευαγγέλιο και εξαφανίστηκαν.

Ο δεύτερος στόχος των εισβολέων ήταν η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που και σε αυτήν διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και έφυγαν αρπάζοντας τρεις εικόνες. Οι κάτοικοι του οικισμού ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας, οι άνδρες του οποίου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, αλλά η προανάκριση φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα πως διέφυγαν στην Αλβανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης