Θεσσαλονίκη: Φόβοι για σχέδιο εμπρησμού στο Σέιχ Σου - Τρίτη φωτιά ξέσπασε σήμερα

Θεσσαλονίκη: Φόβοι για σχέδιο εμπρησμού στο Σέιχ Σου - Τρίτη φωτιά ξέσπασε σήμερα

Η τρίτη κατά σεριά πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα αντιμετωπίσθηκε γρήγορα  - Έρευνες για ύποπτες κινήσεις έκανε η Πυροσβεστική 

pyrosvestiko
Φόβους για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν στην πυροσβεστική, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε σημείο της περιοχής του Αγίου Παύλου και ευτυχώς σβήστηκε άμεσα. Ήταν η τρίτη φορά που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες πυρκαγιά στην ίδια περιοχή του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι ο λόγος που μετά τη σημερινή φωτιά πραγματοποιήθηκαν έρευνες για την αναζήτηση ύποπτων κινήσεων προσώπων.

Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε σημεία του Αγίου Παύλου χθες και την Τετάρτη, όμως δεν επεκτάθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. Σήμερα μάλιστα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παύλου και την περιόρισαν άμεσα. Πυροσβέστες έλεγαν πως ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι τις ώρες εκδήλωσης των πυρκαγιών δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι για να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά στο πευκοδάσος της Θεσσαλονίκης. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς έγιναν έρευνες σε όλη την περιοχή κοντά στις τρεις εστίες των τελευταίων ημερών, χωρίς να είναι γνωστό εάν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις ισχυρές υποψίες εμπρησμού.

Πάντως τόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης όσο και οι τοπικές αρχές περιφέρειας και δήμων είναι σε επιφυλακή αυτά τα 24ωρα λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ειδικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και κυρίως στη Χαλκιδική. Μάλιστα την Πέμπτη συνεδρίασε εκτάκτως και το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας στον Πολύγυρο για να τεθούν όλες οι υπηρεσίες σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιφυλακή. Στη Χαλκιδική εκδόθηκαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί για περιοχές όπως η Καβάλα και η Θάσος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης