Δικηγόροι για την ειρήνη στα Βαλκάνια: Με ποίημα του Εμρέ Γιουνούς ζητούν παρέμβαση για τους δύο στρατιωτικούς

mitretodis-kouklatzis

«Δεν έρχομαι σαν εχθρός, έρχομαι σα φίλος, η καρδιά είναι το σπίτι των φίλων μου, ήρθα να φτιάξω τις καρδιές τους», αναφέρει το απόσπασμα του ποιήματος με το οποίο ξεκινά η επιστολή

Με μία στροφή ποιήματος του Τούρκου ποιητή Γιουνούς Εμρέ συνοδεύουν την επιστολή – κάλεσμα στους συναδέλφους τους στην Ανδριανούπολη, τα μέλη της ομάδας «δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια», ζητώντας την παρέμβασή τους για την πολύμηνη και χωρίς αιτιολογία κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της γειτονικής χώρας.

«Σας παρακαλούμε να παρέμβετε νομικά σε κάθε κατεύθυνση ώστε οι δύο Έλληνες κρατούμενοι στρατιωτικοί να τύχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μία δίκαιη μεταχείριση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δικηγόροι.

Αφορμή της προσέγγισης αυτής στάθηκε το γεγονός ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης και Ανδριανούπολης είναι αδελφοποιημένοι από το 2010 και ο τότε πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης δικηγορικής κίνησης.

«Δεν έρχομαι σαν εχθρός, έρχομαι σα φίλος, η καρδιά είναι το σπίτι των φίλων μου, ήρθα να φτιάξω τις καρδιές τους», αναφέρει το απόσπασμα του ποιήματος του Τούρκου ποιητή του 14ου αιώνα, του πρώτου που έγραψε στην τουρκική γλώσσα, με το οποίο ξεκινάει η επιστολή.

«Η δίκαιη μεταχείριση των κρατούμενων στρατιωτικών από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, σημαίνει την άμεση επεξεργασία των στοιχείων, όπως αυτά έχουν προκύψει από τις έως τώρα έρευνες, την απαγγελία κατηγορίας – αν στοιχειοθετείται με αυτά τα στοιχεία – και τη διευθέτηση της υπόθεσης με παύση των τυχόν κατηγοριών από τη φάση αυτή, ώστε ακόλουθα να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν παραπεμφθούν σε δίκη, να τύχουν μιας «δίκαιης δίκης» με τελικό σκοπό να επαναπατριστούν», αναφέρουν στην επιστολή τους τα μέλη της δικηγορικής κίνησης.

Ενημερώνουν ακόμη τους Τούρκους συναδέλφους τους πως θα κάνουν προσπάθειες επίσκεψης στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να ασχοληθούν με το θέμα των δύο κρατούμενων στρατιωτικών, όπως και να συζητήσουν και άλλα ζητήματα που απασχολούν την απονομή της δικαιοσύνης στις δύο χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τι άλλοθα ακούσουμεεεεε????

Είναι δυνατόν???? Με δύο Έλληνες αξιωματικούς αιχμαλώτους στην "φίλη" Τουρκιά και ασχολούμεθα με .......Τούρκικη ποίηση??? Αλήθεια αυτοί οι συγγενείς τους τόση κοροϊδία πως την....αντέχουν????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asthenofo_main01

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο σπίτι του 6χρονου - Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, οι διασώστες το επανέφεραν στη ζωή - Νοσηλεύεται διασωληνωμένο και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων

7
skai_bomb_arthro

Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» - Οι δράστες κινήθηκαν επί της Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και, αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν, κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο

1
kypros_elam

Η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) σε σχολείο στην Πάφο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για παραπλάνηση και μοίρασε πάνω από τα μισά μπουφάν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών 

5