Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας δώρισε 100.000 δολάρια στους πυρόπληκτους

Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας δώρισε 100.000 δολάρια στους πυρόπληκτους

Για να στηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των πυροπαθών Ελλήνων

kinass
Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας, την Πέμπτη, δώρισε 100.000 δολάρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να στηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης των πυροπαθών Ελλήνων.

Η επιταγή παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαο Οικονομόπουλο από τον υπεύθυνο της κινεζικής πρεσβείας στην Αθήνα Wang Qiang.

Η πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου σκότωσε τουλάχιστον 93 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες - χωρίς να αναφερθούν οι περιουσιακές ζημίες - σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

«Κάθε συνεισφορά είναι σημαντική, ξεκινώντας από ένα ευρώ και φθάνοντας όσο μπορεί κανείς να προσφέρει. Στην περίπτωση του Κινέζικου Ερυθρού Σταυρού η δωρεά είναι πολύ σημαντική», ανέφερε ο Οικονομόπουλος, καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

"Αυτά τα κεφάλαια που συγκεντρώνουμε, τα οποία θα δοθούν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, μέχρι το τελευταίο ευρώ, είναι πολύ σημαντικά, καθώς και η ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια που παρέχουμε", τόνισε ο Οικονομόπουλος μιλώντας στο Xinhua κατά τη διάρκεια του γεγονότος.
"Σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα εκτελέσει πρόγραμμα εννέα μηνών για να βοηθήσει τους πυρόπληκτους σε Κινέτα, Μάτι και Ραφήνα", είπε.

Από την πλευρά του, ο Wang υπογράμμισε ότι από τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία οι Κινέζοι ηγέτες έρχονταν σε επαφή με τους Έλληνες ομολόγους τους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Η κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα κινητοποιήθηκε επίσης γρήγορα για να προσφέρει βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές, σημείωσε. Οι Κινέζοι πολίτες που ζουν σε όλη την Ελλάδα συνέλεξαν ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής φροντίδας, προϊόντα διατροφής, χρήματα και δωρεά αίματος για τους τραυματίες.

«Πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ελληνικού λαού, οι πληγέντες από την καταστροφή θα ξεπεράσουν αυτή την προσωρινή δυσκολία και θα ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. Είμαστε δίπλα σας" είπε ο Wang.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης