Ζάκυνθος: Καλύτερη η εικόνα και στα δύο πύρινα μέτωπα

Ζάκυνθος: Καλύτερη η εικόνα και στα δύο πύρινα μέτωπα

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στις περιοχές Κοιλιωμένος και Μαχαιράδο το απόγευμα της Πέμπτης - Πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές - Θετικά τα μηνύματα ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο

fotiaa
Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Ζάκυνθο το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κοιλιωμένου Γιάννη Κορφιάτη-Μαρούδα που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωι της Παρασκευής «το ένα μέτωπο έχει σβήσει και το άλλο είναι ελεγχόμενο καθώ από νωρίς τα ελικόπτερα ρίχνουν νερό».

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σε δυο διαφορετικές περιοχές, μια στο Μαχαιράδο και μια στον Κοιλιωμένο (περιοχή Καταλούπου). Μεγαλύτερη ήταν η πυρκαγιά στο χωριό Κοιλιωμένος, καθώς χωρίστηκε σε δύο μέτωπα - ένα με κατεύθυνση προς το χωριό, και το άλλο σε πευκοδάσος της περιοχής.

Στο χωριό του Κοιλιωμένου επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 υδροφόρες, ενώ στην πυρκαγιά στο Μαχαιράδο, επιχειρούν για την κατάσβεση της 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 πυροσβέστες.

«Σύμμαχος» των πυρκαγιών, ήταν οι άνεμοι που έφταναν τα 6 μποφόρ.

Οι πυρκαγιές που πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ξέσπασαν στις 4.30 μ.μ. την Πέμπτη σε δασικές περιοχές.



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυρκαγιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές και είναι θετικά τα μηνύματα ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο, όμως ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούσαν να βγουν πριν από το ξημέρωμα. Ανάλογα με την κατάσταση στα δύο μέτωπα θα αποφασιστεί αν θα χρειατεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, προσέφεραν οι ενισχύσεις, που έφθασαν στα μέτωπα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, από την Πελοπόννησο.

Κλείσιμο
Δείτε τις φωτογραφίες της πυρκαγιάς στο χωριό Κοιλιωμένος από τον ενημερωτικό ιστότοπο imerazante.gr:

z004
z003
z002
z001
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης