Προκαλεί ο Ακιντζί: Ξεχάστε τις συμπεριφορές επιβολής - Η Κύπρος έχει δύο ιδιοκτήτες

2329933

Αν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η πραγματικότητα τότε μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι στην περιοχή μας με πιο επικίνδυνες καταστάσεις είπε ο τουρκοκύπριος ηγέτης μιλώντας στην εκδήλωση για την 54η επέτειο από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία

Εάν θέλουμε οι μελλοντικές γενιές να ζουν πλέον μόνιμα σε ειρήνη και γαλήνη θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις συμπεριφορές επιβολής ο ένας στον άλλο, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και έστειλε μήνυμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί πλέον «την πραγματικότητα της κοινής ίσης ιδιοκτησίας αυτού του νησιού. Ας βρούμε τον δρόμο να περπατήσουμε όλοι μαζί στο μέλλον με αυτή την αντίληψη».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μιλούσε στην εκδήλωση για την 54η επέτειο από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Τηλλυρία, σε εκδήλωση που έγινε στον θύλακα των Κοκκίνων στη παρουσία της ηγεσίας του κατοχικού στρατού.

Ο Μ. Ακιντζί μίλησε για τους Τουρκοκύπριους νέους απόφοιτους της ανώτατης εκπαίδευσης που είχαν μεταβεί μετά τις σπουδές τους στα Κόκκινα με έναν συγκεκριμένο στόχο υπό τις συνθήκες του 1964 για να ενισχύσουν τις τουρκικές δυνάμεις και να πολεμήσουν εναντίον των Ελληνοκυπρίων.

Στόχος τους είπε, ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα η μία κοινότητα να μην καταδυναστεύει την άλλη, να αποδοθούν στους Τουρκοκύπριους τα δικαιώματά τους όπως συνέβαινε και για τους Ελληνοκύπριους, «να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σε αυτά τα εδάφη, έχοντας τον λόγο ως ένας από τους δύο ίσους εταίρους στο νησί και να ζούμε ανθρώπινα».

Οι Τουρκοκύπριοι, συνέχισε, δεν έβλεπαν ποτέ τον εαυτό τους ως τον μοναδικό ιδιοκτήτη αυτού του νησιού, ούτε σκέφτονταν ότι η άλλη κοινότητα δεν έχει λόγο. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην «Μεγάλη ιδέα» που είχαν – όπως είπε – οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα, για την Ένωση με την Ελλάδα και πως οι Τουρκοκύπριοι, ακόμα και αν κάποτε υπήρξαν διαφοροποιήσεις στην προσέγγιση, πίστευαν πάντα ότι ιδιοκτήτης αυτού του νησιού δεν είναι ένας, αλλά δύο και ο ένας εκ των δύο είναι οι ίδιοι. «Θέλουμε τα δικαιώματά μας εδώ. Ούτε και έχουμε σκοπό να παραχωρήσουμε αυτά τα δικαιώματα σε κανέναν. Θέλουμε να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι χωρίς να είμαστε υπό τον έλεγχο κανενός, σε ειρήνη και γαλήνη. Αυτό το νησί μας αρκεί όλους. Ας ζήσουμε σε αυτό το νησί ευτυχισμένοι, γαλήνια, να σώσουμε το μέλλον όλων μας».

Χρέος τους απέναντι στους «ήρωες», συνέχισε ο Μουσταφά Ακιντζί, είναι μια καλύτερη διαχείριση της εξουσίας, που έχουν οι Τουρκοκύπριοι από το 1974 και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκαλούνται από εσωτερικούς λόγους σε συνεργασία όλων των «θεσμών». «Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη συνήθεια να συνδέουμε τα πάντα, μα τα πάντα, με το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου».

Στην Κύπρο, συνέχισε, υπάρχει ένα πρόβλημα και όσο αυτό υπάρχει θα συνεχίσουν οι τρόποι αναζήτησης λύσης, αλλά όταν όλα τα ανάγουμε σε αυτό «τότε δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας, στο μέτρο που μπορούμε εμείς, στο μέλλον ό,τι και να γίνει θα μας καταστήσει πιο δυνατούς. Δεν πρέπει αυτό να το βγάλουμε από το μυαλό μας».

Θέλοντας, όπως είπε, να στείλει ένα μήνυμα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο Μ. Ακιντζί ανέφερε ότι τα συμβάντα το 1964 στα Κόκκινα είναι πλέον στην ιστορία. Οι Τουρκοκύπριοι είχαν νεκρούς ήρωες – όπως δήλωσε – και «στην ελληνοκυπριακή πλευρά έζησαν κάποια επώδυνα πράγματα, το 1974. Εάν θέλουμε πλέον οι μελλοντικές γενιές να ζήσουν σε γαλήνη, σε μια μόνιμη ειρήνη, ελάτε να αφήσουμε στο πλάι τις συμπεριφορές επιβολής ο ένας στον άλλον, αποδεχθείτε πλέον ότι αυτά τα εδάφη δεν είναι μόνο της μιας πλευράς και πως υπάρχει η πραγματικότητα της κοινής και ίσης ιδιοκτησίας και να βρούμε από κοινού τον δρόμο για να περπατήσουμε στο μέλλον με αυτή την αντίληψη.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, αύριο μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι στην περιοχή μας με πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Τα αποθέματα φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου είναι και των δύο πλευρών ως των δύο ίσων ιδιοκτητών αυτών των εδαφών».

Δεν θέλουν, συνέχισε ο κ. Ακιντζί, να ζήσουν παρόμοια περιστατικά, θέλουν να χρησιμοποιηθεί αυτός ο φυσικός πλούτος με νουνεχή τρόπο που θα συμβάλλει στην ευημερία, γαλήνη και την ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ρεαλιστής

Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου Κώστα , αλλά ν ξέρεις πως το 1 προς 4 δλδ 1 τούρκος 4 Έλληνες ισχύει .. ακόμα κ σε όλες τις κατάπτυστες λύσεις που μας έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς

κωστας ΕΛΛΗΝ

Φίλε μου η πολιτική και πιο πολυ σε διεθνές επίπεδο δεν ειναι χαρτιά, είναι ρεαλισμός. Και οι Ελληνοκυπριοι και οι τουρκοκυπριοι γνωριζουν τους πραγματικους αριθμους που θα βρουνε όλοι μπροστα τους σε μία πιθανή ένωση. Και οταν και εαν γινει παλι η επανένωση, όλοι αυτοι οι μογγόλοι που πηγαν στην Κυπρο απο τα βαθη της ανατολής, θα ειναι αυτοματα Κυπριοι πολίτες. Και στο μέλλον, οχι πολυ μακρυά, οι τουρκοκύπριοι θα ειναι περισσότεροι. Η μία πλευρα κάνει μακροπροθεσμα πλάνα και η απο εδώ πλευρά κοιταει το σήμερα. Η επανένωση οπως ειναι σημερα τα πραγματα δεν συμφερει κανέναν. Για αυτο και όλες οι προσπάθειες δεν ηταν ουσιαστικές. Ακομα και ο στρατος κατοχης να φυγει, υπάρχουν 160.000 τουρκοι που τους πηγαν μονιμα στη Κυπρο. Και καθε μηνα στελνουν και αλλους απο χωρια της ανατολικης τουρκίας. Οι οποιοι γινονται τουρκοκυπριοι ψευτοπολίτες αλλα ταυτοχρονα η ελληνοκυπριακη πλευρα τους δινει Κυπριακο διαβατήριο. Αυτο δεν ειναι πολιτική. Ειναι λαιρνέα ύδρα που καποια στιγμή θα κατασπαραξει τους Ελληνοκυπριους

Ρεαλιστής

Μια μειονότητα - μικρή - ν προσπαθεί ν επιβληθεί στους μόνιμους ιδιοκτήτες κ κατοίκους του νησιού που βρίσκονται εκεί 5000 χρονια ... μιλάμε για απίστευτα , τρέλα πράγματα .. τι άλλο θ ακούσουμε Θεέ μου..;;

κωστας ΕΛΛΗΝ

Μία μειονότητα, μικρή. Αυτο που γραφεις ίσχυε πριν αρκετα χρόνια. Τωρα δεν ισχύει. Ειναι εκατονταδες χιλιαδες αυτοι που πήγε η τουρκία απο τα βαθη της ανατολής στη Κυπρο. Τους δίνει σπίτια τα οποία ανηκουν σε Ελληνοκυπριους που έφυγαν στην εισβολή, τους δίνει χρήματα κάθε μήνα και τους βοηθάει να δουλέψουν. Αν βάλεις και τις γέννες, στο άμεσο διαστημα θα ειναι περισσότεροι. Για όσους δεν ξέρουν, οι τουρκοκύπριοι έχουν κυπριακό διαβατήριο που τους το δίνει το Κυπριακο κράτος. Το ψευτοδιαβατηριο των κατεχομενων δεν ισχυει πουθενά. Ακόμα και οι τουρκοι που τους κανουν στα κατεχομενα κυπριους, πανε στη Λευκωσία και τους δίνουν άμεσα διαβατήριο. Θυμαμαι, πριν μηνες, ειχα παει εκει για ενα χαρτί. Διπλα μου ακριβως ήταν μια τουρκαλα, απο χωριο εξω απο τη Σμύρνη. Εγινε τουρκοκυπρια και πήγε να παρει διαβατήριο κυπριακο. Εμενα για να παρω ενα χαρτι οικογενειακης καταστασης, μου ζητησαν να τους δείξω την άδεια παραμονής μου στη Κύπρο. Και για όσους δεν ξερουν, εδω οι κυπριοι δεν χρειαζονται αδεια παραμονής. Εχουν ακριβως τα ιδια δικαιωματα με τους Ελληνες εκτος απο το δικαιωμα ψήφου. Εμενα λοιπον μου ζητησαν την αδεια παραμονης και η τουρκαλα ταυτοχρονα εκανε τα χαρτια της. Εγω εκανα φασαρια για την αδεια παραμονης και ταυτοχρονα ειπαν στην τουρκάλα να περιμενει για να παρει το κυπριακο διαβατηριο. Η τουρκαλα ηταν εκει σε καλυτερη μοιρα οσον αφορα το κρατος, απο τους Ελληνες, Μην βλέπουμε λοιπον τι κανουν οι τουρκοι αλλα και τι κανουν οι Κυπριοι. Και κατι ακομα, στην Εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης, θα δείτε τουλάχιστον 15 γιγαντοπινακίδες με την αιματοβαμμενη μιση κυπρο και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. Στην ελευθερη Κυπρο δεν υπάρχει πουθενα πινακίδα. Ουτε μεγάλη ουτε μικρή. Τις εβγαλαν όλες. Την ιδια στιγμη στα κατεχωμενα έχουν μουσεις, μνημεία, πλατειες αφιερωμενα στις ... "βαναυσοτητες" των Ελλήνων. Η μία πλευρα μεγαλώνει γενιες που δεν θα θυμουνται και που πραγματικα πλεον δεν τους νοιαζει, και η αλλη πλευρα ποτιζει καθε μερα τις νεες γενιες με τον μπαμπουλα που θα φαει εκεινους και τις οικογενειες τους.

ΕΙΝΑΙ

Η Τουρκία η μοναδική χώρα στην περιοχή που έχει κατακτήσει και έχει βάλει το πόδι της σε τρεις χώρες . ΚΥΠΡΟΣ , ΙΡΑΚ , ΣΥΡΙΑ . Και το ερώτημα είναι Η Δύση έως πότε θα το ανεκτεί αυτό . Και ο λόγος των πολιτικών τους ( που έχει απήχηση στο ακροατήριό τους ) τι λόγος είναι αυτός ? Τι φιλοσοφία είναι αυτή ? Να κάνει πολέμους με όλους και όλα γύρω γύρω ? Η Δύση τι κάνει ?

Δικαια πραματα.

Η Κυπρος ειναι ανεξαρτητο κρατος μελος της ΕΕ. Η τουρκοκυπριακη κοινοτητα - μειονοτητα της νησου δεν αναγνωριζεται ως κρατος απο κανενα. Τα αποθεματα φυσικου αεριου βρισκονται στο νοτιο τμημα της νησου. Απαιτειται αμεση αποχωρηση των κατοχικων τουρκικων στρατευματων απο τη νησο προκειμενου τα αποθεματα του φυσικου αεριου να μοιραστουν αναλογικα στο 80% των Ελληνοκυπριων και το 20% των Τουρκοκυπριων. Δικαια πραματα.

ve

Ίσως δεν έχει καταλάβει ότι η επόμενη παραγγελία των Αμερικανών, θα είναι η εκκένωση της Κύπρου, εντός 15 ημερών, από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει

1