Με πανελλαδικές εξετάσεις η εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού

limeniko_2

 Η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα

Μέσω πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνεται πλέον, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, η εισαγωγή νέων στελεχών στις σχολές του λιμενικού σώματος. Χθες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα 75/2018 και 76/2018, που αφορούν την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, καθώς και την ένταξη των δύο σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πριν τα προεδρικά διατάγματα είχε προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 4504/2017 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του λιμενικού σώματος η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων εντάσσεται στην ανώτατη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων στην ανώτερη βαθμίδα.

Στην πρώτη σχολή η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί εννέα μηνών και στη δεύτερη σχολή η διάρκεια φοίτησης θα είναι στο εξής δύο χρόνια αντί για έξι μήνες, όπως προβλέπει ο νόμος 4504/2017

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν τα δύο νέα Προεδρικά Διατάγματα, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αναβαθμίζονται οι δύο σχολές, η εκπαίδευση που παρέχουν, καθώς και η κατάρτιση των νέων στελεχών του λιμενικού.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Σχολών ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του ‘50 και του '60.

Με τον τρόπο αυτό τα προγράμματα σπουδών θα ανταποκρίνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα και τα νέα στελέχη του Σώματος θα μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το Λιμενικό Σώμα.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΩΡΑΙΟ ΣΩΜΑ ΜΟΝΟ

ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ.

7θθ

Αντε μαζέψτε πάλι ολα τα κοριτσάκια.... να κυνηγάνε τους λαθρο και τους Τουρκαλαδες

ΤΟ ΠΙΟ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ-ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΠΛΗΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

ΟΥΚ

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ !

ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

@ΟΥΚ 08/08/2018, 20:51,ΝΑ ΕΙΣΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 12 ΜΕ 14 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 45 ΜΕ 50 ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ,ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

LIMENIOS

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ !!! ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ..ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»