Οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες στις πληγείσες περιοχές κινδυνεύουν από κατολισθήσεις

pin2

Έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες - Πρόκειται για τις εισόδους στις παραλίες που πολλά από τα θυμάτα έψαχναν να βρουν για να σωθούν

Με πινακίδες προειδοποίησης για ενδεχόμενες κατολισθήσεις ξεκίνησε η «ανοικοδόμηση» της πληγείσας περιοχής από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου που έπληξαν το Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Παρόλο που στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η πύρινη λαίλαπα, αφήνοντας δεκάδες νεκρούς, υπάρχουν ακόμα στους δρόμους πεσμένες καμένες ξύλινες κολόνες ρεύματος καθώς και πεσμένα καλώδια.

Συγκεκριμένα ο δήμος Ραφήνας τοποθέτησε προειδοποιητικές πινακίδες κοντά στις εισόδους των παραλιών που οδηγούν στην θαλάσσια περιοχή του οικισμού του Κόκκινου Λιμανιού.

pin1
pin2


Αξίζει να σημειωθεί πως τις εισόδους αυτές, προσπαθούσαν να εντοπίσουν,  οι άτυχοι άνθρωποι μέσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια, καθώς όσοι δεν γνώριζαν την περιοχή χανόντουσαν μέσα στις φωτιές και τα στενά δρομάκια.

Λίγοι κάτοικοι, έχουν έρθει και ποτίζουν και καθαρίζουν το μαύρο χώμα, από τα αποκαΐδια που έχουν μείνει στις αυλές τους. Η περιοχή έχει κυριολεκτικά ερημώσει και δεν θυμίζει σε τίποτα τον «παράδεισο» που υπήρχε.

Μάλιστα τόσο ο δήμος Ραφήνας όσο και ο δήμος Μαραθώνα έχουν τοιχοκολλήσει ενημερωτικά φυλλάδια προς τους κατοίκους που επλήγησαν προκειμένου να ξέρουν που να μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτέ ανάγκη τους.

Τέλος να αναφερθεί πως στην περιοχή παραμένει ο ελληνικός στράτος η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό έργο τους.

pin3
pin4

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skoupidia_arthro

Σύμφωνα με έρευνα του Transnational Institute με έδρα το Άμστερνταμ σύμφωνα με την οποία το 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι

91207c8fa8af78ba4739933188426c5b_XL

Ανεπιθύμητο χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο δήμαρχος Στυλίδας, με αφορμή την στάση που κράτησε για το Πανεπιστήμιο Στερεάς - «Απογυμνώθηκε η Στερεά Ελλάδα, η μόνη επένδυση που έγινε είναι τα διόδια» είπε

2