Κύπρος: Ρατσιστικό ξέσπασμα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Κύπρος: Ρατσιστικό ξέσπασμα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η άρνηση κατοίκων της κοινότητας Ζυγίου, να δεχθεί τη προσωρινή φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του χωριού

prosfigopoulo
Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η άρνηση κατοίκων της κοινότητας Ζυγίου στη Κύπρο, να δεχθεί τη προσωρινή φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του χωριού.

Η αρχή για το ρατσιστικό παραλήρημα κατοίκων του Ζυγίου στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, έγινε με ανάρτηση της προέδρου της Κοινότητας Γεωργίας Μιχαήλ, η οποία έγραψε στο Facebook για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μεταφέρει ασυνόδευτα παιδιά στο παλιό στρατόπεδο, προειδοποιώντας ότι θα «κατέλθει σε δρακόντια μέτρα».

ANARTHSH_KOINOTHTAS


Ακολούθησαν σχόλια κατοίκων της κοινότητας που συνέκριναν τα παιδιά με σκουπίδια και προειδοποιώντας ότι θα πάρουν τα όπλα και δεν θα αφήσουν το χωριό να μετατραπεί σε «σκουπιδότοπο» με την φιλοξενία ανήλικων «λαθρομεταναστών» που ενδεχομένως είναι «εγκληματίες».

Κάτω από το βάρος της κατακραυγής που προκλήθηκε από τη στάση της Προέδρου της Κοινότητάς και των κατοίκων, η κα Μιχαήλ απέσυρε την ανάρτηση της.

Κλείσιμο
Το Ζύγι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, γνωστό για τις δεκάδες ψαροταβέρνες που συγκεντρώνουν όλο τον χρόνο χιλιάδες επισκέπτες

Η πρόεδρος της Κοινότητας Γεωργία Μιχαήλ
anastasiadis_koinotarxis_zygiou
KOINOTARXHS_ZYGIOY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης