Κομισιόν: Δίνει 37,5 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στην Ελλάδα

komis

Επιπλέον ποσό ύψους 6,4 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ)

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε συμπληρωματική βοήθεια έκτακτης ανάγκης ύψους 37,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν 31,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηριχθούν οι προσωρινές υπηρεσίες που προσφέρονται στους μετανάστες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η διερμηνεία και η σίτιση, και η βελτίωση της υποδομής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου, στη Βόρεια Ελλάδα.

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλλει επίσης στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων διαμονής σε υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επιπλέον ποσό ύψους 6,4 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και παροχή στήριξης όσον αφορά τη διαχείριση των εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες τοποθεσίες στην ηπειρωτική χώρα.

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, δήλωσε:

«Η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης όλων των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις — είτε πρόκειται για την Ανατολική, την Κεντρική ή τη Δυτική Μεσόγειο. Η μετανάστευση αποτελεί ευρωπαϊκή πρόκληση και χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση η οποία δεν θα αφήνει κανένα κράτος μέλος αβοήθητο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από το 2015 και, ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, εξακολουθούμε να παρέχουμε τη συνδρομή μας στη χώρα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Η πολιτική, επιχειρησιακή και οικονομική ενίσχυση της Επιτροπής προς την Ελλάδα παραμένει έμπρακτη και διαρκής.» Η σημερινή απόφαση χρηματοδότησης έρχεται να προστεθεί στη χρηματοδοτική στήριξη ύψους 1,6 δισ. ευρώ που έχει χορηγήσει η Επιτροπή από το 2015 ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές προκλήσεις στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), η Ελλάδα έχει λάβει 456,5 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης, επιπλέον των 561 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη χορηγηθεί, στο πλαίσιο των εν λόγω ταμείων, για το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας της περιόδου 2014-2020.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

κυνικός

Δηλαδη αντι να δοθουν αυτα τα λεφτα για την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους, τη φύλαξη των συνόρων και την ανθρωπιστικη βοήθεια για να καλυτερέψουν το επίπεδο ζωης στις χώρες αυτες τα δίνουν για να εποικιστουμε. Ο ευρωσκεπτικισμος και ο πατριωτισμός ειναι το τελευταίο ανάχωμα έναντια στη προσπάθεια διάλυσης της χωρας μας.

Ουστ ρε λαθρολάγνοι!

Δηλαδή καίγεται γηγενής πληθυσμός δε δίνουμε δεκάρα, αλλά έρχονται φανατίλες, γκελεμπίες, αποκεφαλιστές, σκοταδιστές, μισάνθρωποι και δίνουμε εκατομμύρια; Ρε αυτά που έπαθαν οι Τσαουσέσκου θα φαντάζουν ροζ μυθιστόρημα εμπρός σε αυτά που θα οδηγήσετε την οργή του Έλληνα.

ΟΛΟΙ στην Αποθήκη ΕΛΛΑΣ, την πτωχή και δύστυχη !!!

Παραδώσαμε την Ελλάδα στη Γερμανία που ασελγεί πάνω μας !! Δεν υπάρχει χώρος ζωής ούτε για τους Έλληνες !! Σε λίγο στερεύει και το νερό !! Τι θα τους κάνουμε τους νέους πρόσφυγες ;; Θα τους πάρουν οι Συριζαίοι στα σπίτια τους;

Katerina

Φάτε αξιοπρέπεια. Μας στουμπώνουν με λεφτά για να κάνουμε τη χώρα μας ΛΙΒΑΝΟ όσο αυτοί κοιμούνται ασφαλείς και εθνικά και κοινωνικά ομοιογενείς στις δικές τους! Μηδεν σεβασμός στην ιστορία μας, στην πατρίδα μας, καμία αγάπη προς τα παιδιά μας. ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΝΝ

Διαβάσαμε καλά; Αντί να φύγουν, θέλουν να μας φορτώσουν κι άλλους; Μα καλά δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες, είναι δυνατόν να είναι τόσο εγκληματικά ανεύθυνοι;

Κυνικός

Δηλαδή μας δίνουν λεφτά για να φτιάξουμε καινούρια μουσουλμανοχωρια...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει

1