Η Ζάκυνθος έχασε 18 γαλάζιες σημαίες: Έλλειψη οργάνωσης και σεβασμού των κανόνων

zante

Αναλυτικά οι παραλίες που έχασαν τις γαλάζιες σημαίες και οι ελλείψεις που σημειώθηκαν μετά τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους

Σημαντικό πλήγμα για το τουρισμό της Ζακύνθου, είναι η απώλεια συνολικά 18 γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες της, σε μια χρονιά που το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού σημειώνει αύξηση των αφίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζάκυνθος, έχασε τόσο μεγάλο αριθμό σημαιών, καθώς οι αξιολογητές του Διεθνούς Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία», οι οποίοι έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων.

Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις αφορούσαν σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Αναλυτικότερα, οι παραλίες που έχασαν τις γαλάζιες σημαίες είναι, Αλυκανάς, Αλυκές, Αμμούδι, Άμπουλα Τραγάκι, Αργάσι, Κούκλα, Γάιδαρος, Γέρακας, Ακτή Κρυονερίου, Καλαμάκι, Καλαμάκι - Λούρος, Κατραγάκι, Λαγανάς, Λίμνη Κερίου, Μπανάνα, Μπούκα, Τσιλιβή.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Καραμήτσος

Απλό το ερώτημα : Σε όλους τους παράλιους οικισμούς, που καταλήγουν τα αστικά λύματα; Που καταλήγουν οι οικιακοί βόθροι; Όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν.

vivitv

Μήπως τυχαίνει ο δήμαρχος Ζακύνθου να είναι αριστερος; Λεω εγω...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astynomiko_main01

Ο δράστης εγκλωβίστηκε στο κατάστημα - Έσπασε τη βιτρίνα με τον πυροσβεστήρα και βγήκε έξω, αιμόφυρτος, αλλά δεν πρόλαβε να διαφύγει, καθώς στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ - Εξέπνευσε από τα σοβαρά τραύματά του

5