Ξεκίνησε η απομάκρυνση των καμμένων δένδρων από τη Λεωφόρο Μαραθώνος

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των καμμένων δένδρων από τη Λεωφόρο Μαραθώνος

Απόφαση για επέκταση της υλοτόμησης στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού της Ραφήνας

marath
Υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων κορμών από την απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος, ξεκίνησαν σήμερα τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Στενής Ευβοίας. Επιπλέον υπήρξε συνεργασία με κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών για την επέκταση της υλοτόμησης στα ρέματα εντός του οικιστικού ιστού Ραφήνας, καθώς και για τη διευθέτησή τους με υλοτόμηση μέσα στην κοίτη και με δημιουργία κορμοδεμάτων για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα, Δευτέρα, κλιμάκιο του ΥΠΕΝ, αποτελούμενο από τον γενικό διευθυντή Δασών και τον διευθυντή Προστασίας Δασών, μαζί με τον δασάρχη Πεντέλης, επισκέφθηκαν την καμένη περιοχή των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα.

Ακολούθησε συνάντηση στο δημαρχείο Ραφήνας με τον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή και στη συνέχεια το κλιμάκιο του υπουργείου μετέβη στη Λ. Μαραθώνος, όπου διαπιστώθηκε η έναρξη της υλοτόμησης.

Εξάλλου, τα μέλη κλιμακίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Μαραθώνα και την Κινέτα, συνάντηση κατά την οποία εντοπίστηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων που προκύπτουν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τα προβλήματα αφορούν κυρίως τη συλλογή κλαδιών, οικοσκευών και μπάζων από τα κατεστραμμένα κτίρια.

Ήδη, σε συνεργασία με τους δύο δήμους (Ραφήνας και Μαραθώνα) και τους συναρμόδιους φορείς δρομολογούνται λύσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών που ενδέχεται να προκύψουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης