Τι λέει ο πολίτης που συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι

Τι λέει ο πολίτης που συναντήθηκε «κρυφά» με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μάτι

Ο Κώστας Κουτρουμπής ήταν ένας από τους ελάχιστους κατοίκους που συνάντησαν τον πρωθυπουργό στο Μάτι

tsipras1
Ελάχιστοι ήταν οι κάτοικοι που συνάντησαν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές από τη φωτιά που ξέσπασε την 23η Ιουλίου στην Ανατολική Αττική και που κατέκαψε το Μάτι.

Όσοι έχουν απομείνει στην περιοχή άκουσαν για την επίσκεψη του πρωθυπουργού ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να τον συναντήσουν.

Ένας από αυτούς ήταν ο Κώστας Κουτρουμπής που διαμένει λίγα μέτρα μακριά από την ταβέρνα «Αργυρά Ακτή».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Κουτρουμπής -ο άνθρωπος που απεικονίζεται να μιλάει με τον πρωθυπουργό στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου- ξακαθάρισε πως δεν επιθυμεί καμία δημοσιότητα αναφορικά με την ολιγόλεπτη επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα και ότι αυτό που έχει σημασία αυτή την ώρα είναι αποκατάσταση των ζημιών.

tsipras kamena


Καθαρίζουν τους δρόμους από τις στάχτες στο Μάτι

Κατά τα λοιπά μια εβδομάδα ακριβώς έχει περάσει από την τραγωδία που έζησαν εκατοντάδες άνθρωποι στο Μάτι και στην περιοχή έχουν παραμείνει ελάχιστοι κάτοικοι.

Νωρίτερα μία κυρία περπατώντας στους καμένους δρόμους της περιοχής αναζητούσε το γατάκι της.

«Δες τα χέρια μου, κάηκα. Έβλεπα τηλεόραση και ξαφνικά έσβησε. Δεν κατάλαβα γιατί. Σηκωθηκα να την ανοίξω πάλι και ξαφνικά είδα τις φλόγες μπροστά από το σπίτι μου», περιγράφει συντετριμμένη απ όσα έχει ζήσει τις τελευταίες ημέρες.

Κλείσιμο
«Έχω εξοχικό εδώ και ξέρω την περιοχή. Έτρεξα να σωθώ προς τη θάλασσα. Το αυτοκίνητό μου κάηκε. Έμεινα πέντε ώρες μέσα, μούλιασα... Το σπίτι της αδερφής μου, εκείνη έμενε μόνιμα εδώ, κάηκε ολοσχερώς. Σήμερα ψάχνω το γατάκι μου. Δεν ξέρω αν τα κατάφερε ή όχι. Τουλάχιστον ας ήξερα τι απέγινε...».

Τη ίδια ώρα εθελοντές και συνεργεία της περιφέρειας έχουν καθαρίσει, όσο αυτό κατέστη δυνατό, τους δρόμους από τις στάχτες, Η ατμόσφαιρα ωστόσο και σήμερα είναι το ίδιο αποπνιχτική.

Παράλληλα συνεργεία του ΟΤΕ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΕΥΔΑΠ αποκαθιστούν τις καταστροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες το 80% των ζημιών έχουν αποκατασταθεί ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως τα σπίτια έχουν ρεύμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης