Πρόεδρος Πυροσβεστών για τις φωτιές: Ο Τόσκας να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο και τους πυροσβέστες

pirosvestes-new

«Θα έπρεπε οι κυβερνητικοί παράγοντες μετά από αυτή την τραγωδία να βγουν με πολύ χαμηλά το κεφάλι και να πουν ευθέως ότι προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε»

Να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο και τους πυροσβέστες για τις φονικές φωτιές καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστικών υπαλλήλων Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Ο υπουργός κ. Τόσκας πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Πρώτα από τον ελληνικό λαό και σε δεύτερο χρόνο από τους πυροσβέστες οι οποίοι πέφτουν με αυτοθυσία στη μάχη με τις φλόγες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους επειδή δεν διαθέτουν τα απαραίτητα τεχνικά μέσα ακόμα και τον κατάλληλο ατομικό εξοπλισμό» γράφει ο κ. Σταθόπουλος σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

«Θα δεχθώ το γεγονός ότι η φωτιά στα Γεράνεια Όρη και την Καλλιτεχνούπολη ήταν όντως μια πολύ δύσκολη φωτιά με επικίνδυνες ιδιαιτερότητες όπως είναι οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες. Θα έπρεπε όμως οι κυβερνητικοί παράγοντες μετά από αυτή την τραγωδία να βγουν με πολύ χαμηλά το κεφάλι και να πουν ευθέως ότι προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε. Αλλά το να βγαίνουν και να λένε ότι δεν έγιναν λάθη, ότι δεν υπάρχουν ευθύνες και να προσπαθούν να καλυφθούν είναι προκλητικό, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους πυροσβέστες. Εγώ σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων είμαι υποχρεωμένος να καταγγέλλω ό,τι στρεβλό αντιλαμβάνομαι στην υπηρεσία» προσθέτει ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πανελλήνιας ομοσπονδίας πυροσβεστών οι πυροσβέστες μπαίνουν στη μάχη χωρίς προδιαγραφές και χωρίς μέσα ατομικής προστασίας κάνοντας ειδική αναφορά ότι δεν έχουν χορηγηθεί αρβύλες εδώ και 10 χρόνια. Παράλληλα, όπως λέει, «είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή στο πυροσβεστικό σώμα ακόμη και τα καινούργια οχήματα δεκαετίας και τα φορτηγά υδροφόρα που στοιχίζουν έως και 400.000 ευρώ, να είναι καθηλωμένα στα συνεργεία εδώ και δύο χρόνια επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά που στοιχίζουν 3.000 ευρώ. Και αυτό γιατί λόγω της μνημονιακής πολιτικής και των περικοπών στον προϋπολογισμό δεν χορηγούνται κονδύλια» συμπληρώνει.

Κάνει, τέλος, λόγο ακόμα για εράνους ανάμεσα στους πυροσβέστες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να αντικατασταθούν λάστιχα στα οχήματα προκειμένου «να μην σκοτωθούν στους δρόμους».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Λεφτά υπάρχουν...για τον τουλάχιστον άχρηστο στρατό

Ποια 3.000 για επισκευή,τόσο έκανε το κάθισμα από το F16 που βούλιαξε τις προάλλες...

Που είναι ο λαλιστατος ανίκανος ??

Που είναι ο λαλιστατος ανίκανος κ προκλητικός (πρώην καφετζής του Μπεγλίτη) να απαντήσει?? Μπήκε πάλι στο λαγούμι του??? Ή τον επισκέφθηκαν οι Ερινύες με τις κατάρες όλων για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στην τραγωδία κ στον χαμό τοσων αθώων ψυχών?? Για δύο λόγους είναι ένοχος.1) γιατί αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση 2) Γιατί προσέλαβε τον άλλο ανίκανο τον ΓΓ πολιτικής προστασίας για ένα λόγο.Τον προσέλαβε γιατί κ οι δύο άχρηστοι ανηκουν στην ίδια κίνηση Πράττω.Μονο που αυτοί δεν έπραξαν και επειδή δεν έπραξαν, έγινε η τραγωδία.Περιμενω από την δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους ενόχους, για να ηρεμήσουν οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν κ οι ψυχές των ανθρώπων που έχασαν τους ανθρώπους τους στην τραγωδία.

foris

Ο κάθε πικραμένος βγαίνει να κάνει δηλώσεις και να αποκτήσει λίγη δημοσιότητα πάνω στις ψυχές των νεκρών παιδιών. Τι θέλετε να μας πείτε και εσείς κύριε εκπρώσοπε των πυροσβεστών. Φταίει και ο Χαντζηπετρής. Ωραία κάθε φορά που πιάνει φοτιά σταματάει στη θάλασσα. στην προκειμένη περίπτωση προστατεύσατε το κόσμο και τις περιουσίες τους; ΟΧΙ. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιτά. θα πρέπει να ξέρεις ότι σε αυτή τη ζωή μέτράει το αποτέλεσμα. Και δυστιχώς αυτό είναι τραγικό και δεν σας βοηθάει ούτε σας τιμάει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_5619

«Πιστεύουμε ότι τελικώς το εκκλησιαστικό θέμα της Ουκρανίας θα αποτελέσει το σημείο, γύρω από το οποίο θα επαναβεβαιωθεί και θα ενισχυθεί η ενότητα των αδελφών Αγίων Ορθοδόξων του Θεού Εκκλησιών» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης