Σκουρλέτης: Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τις πυρκαγιές

Σκουρλέτης: Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τις πυρκαγιές

Ο υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανακούφιση των πληγέντων

skourletis1
«Το σημαντικό είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας. Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Υπάρχει διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που άφησε ένα πελατειακό σύστημα να διαμορφώσει αυτήν την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανακούφιση των πληγέντων. Σε πλήρη εξέλιξη η καταγραφή των υλικών ζημιών, δυστυχώς το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν μπορεί να αναπληρωθεί γι’ αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως δυστυχείς, είπε και πρόσθεσε είναι σημαντικό να υπάρξει σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, και γι’ αυτό χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια.

Όπως είπε, «δεν είναι ταμπού ούτε η παραίτηση ούτε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Οι ευθύνες όμως και η συγγνώμη δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι για να συγκαλύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που χτίστηκε η Αττική και ολόκληρη χώρα».

Ο κ. Σκουρλέτης σχετικά με τις χθεσινοβραδινές καταγγελίες περί εμπρησμού είπε πως αν δεν έχουμε στέρεα αποδεικτικά στοιχεία, θολώνουμε την κατάσταση.

Χαρακτήρισε θετική μέχρι στιγμής την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι μακάρι τις επόμενες ημέρες να φροντίσουμε να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση συσκοτίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης