Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Εκκενώνεται η κοινότητα Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Εκκενώνεται η κοινότητα Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας προχωρούν οι αρχές - Δείτε βίντεο με τη φωτιά που πλησιάζει τα όρια των Αγίων Θεοδώρων

fire_loutraki_alepochori
Περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Τρίτης, η φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη το πρωί της Δευτέρας «κατέβαινε» από το ραντάρ προς το Χαρβάτι και τους πρώτους οικισμούς του δήμου Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας, περίπου στα όρια των Αγίων Θεοδώρων.

Ο δήμαρχος Αγίων Θεοδώρων-Λουτρακίου-Περαχώρας Γιώργος Γκιώνης ζήτησε την προληπτική εκκένωση των οικισμών Κατσιβίρι και Κόψα Λιοντάρι καλώντας τους κατοίκους να σφραγίσουν τα σπίτια τους, να απομακρύνουν παράλληλα εύφλεκτα αντικείμενα όπως γκαζάκια και να μεταβούν προς τα ασφαλή σημεία που τους υποδεικνύονται από τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Ο κ. Γκιώνης έκανε έκκληση για μεγαλύτερη κινητοποίηση εναέριων μέσων καθώς αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος επιχειρεί μόνο ένα ελικόπτερο.

Το βίντεο τραβήχτηκε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι από drone μέσα από την πόλη του Λουτρακίου και δείχνει πού κινείται η φωτιά.

Στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι και με συντονισμένη εναέρια επιχείρηση η φωτιά μπορεί να ελεγχθεί σύντομα και αποτελεσματικά.


Η φωτιά πλησιάζει προς Αλεποχώρι και Λουτράκι
Κλείσιμο


Εκκενώνεται προληπτικά η κοινότητα Λεοντάρι

Σε προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λεοντάρι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας προχωρούν οι αρχές από τις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης.

Όπως εξήγησε, «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέττα 'πέρασε' στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες». Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Ζεμενό, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης