Πολιτική Προστασία: Από το πορτοκαλί στο μπλε ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στην Αττική

Πολιτική Προστασία: Από το πορτοκαλί στο μπλε ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στην Αττική

Δείτε τους χάρτες πρόβλεψης επικινδυνότητας από την Υπηρεσία - «Πέφτει» δύο βαθμίδες ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο λεκανοπέδιο - Νεφώσεις και πιθανές καταιγίδες η πρόβλεψη του καιρού για την Αττική

map
Κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίζεται την Τρίτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς για την περιοχή της Ατικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για αύριο, από το πορτοκαλί που βρισκόταν τη Δευτέρα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με συνέπεια το ξέσπασμα μπαράζ πυρκαγιών στην Κινέτα, την Πεντέλη και σε άλλα σημεία του λεκανοπεδίου, «πέφτει» στο μπλε και στο κίτρινο (σε ορισμένες περιοχές), κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης νέων πυρκαγιών, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί.

Ακολουθεί ο χάρτης πρόβλεψης της υπηρεσίας Προστασίας του Πολίτη για τη Δευτέρα και για την Τρίτη:

mapmon
map

Η πρόβλεψη του καιρού για την Τρίτη - Νεφώσεις και πιθανές καταιγίδες στην Αττική

Κλείσιμο
Μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Παροδικοί όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες ενδέχεται επίσης να εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 και 35 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Ωστόσο στα νοτιότερα πελάγη οι άνεμοι γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών ή καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς.

(Η πρόβλεψη του καιρού είναι από το meteo.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης