Φωτιά στο Μάτι: Από το Κάβο Ντόρο μέχρι την Άνδρο βλέπουν τις φλόγες - Δείτε φωτογραφίες

Φωτιά στο Μάτι: Από το Κάβο Ντόρο μέχρι την Άνδρο βλέπουν τις φλόγες - Δείτε φωτογραφίες

 Οι καπνοί και οι φλόγες από τη Ραφήνα έχουν γίνει ορατοί στο νησί της Άνδρου, καθώς και από τα πλοία που ταξιδεύουν στο Κάβο Ντόρο - Μέχρι τη Σύρο έφτασε ο καπνός από τις φωτιές της Αττικής

rafina_andros

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι η Αττική με πυρκαγιές να μαίνονται, τόσο στην Κινέτα, όσο και στην Πεντέλη, τον Κάλαμο και το Μάτι. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν έχουν μεταφέρει τον καπνό σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι καπνοί από τη φωτιά της Ραφήνας έχουν γίνει ορατοί στο νησί της Άνδρου, καθώς και από τα πλοία που ταξιδεύουν και περνούν το Κάβο Ντόρο. 

Μάλιστα στην Ανδρο, όπως γράφει το τοπικό  enandro.gr, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή και έχουν αναπτυχθεί  στο Κόρθι και στο Φελλό. Νωρίτερα οι κάτοικοι του νησιού τηλεφωνούσαν στην πυροσβεστική και ανέφεραν φωτιά στο νησί καθώς η έντονη μυρωδιά από τον καπνό και τα αποκαϊδια της φωτιάς στο Μάτι είχαν φτάσει μέχρι το νησί. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το τοπικό syrostoday.gr. οι καπνοί ταξίδεψαν μέχρι και τη Σύρο και έγιναν ορατοί από περιοχές του νησιού,  όπως τον Γαλησσά, καθώς και η έντονη οσμή καμένου που μεταφέρεται από την Αττική.

superferry1
Η φωτιά όπως φαίνεται από το Superferry
superferry
rafina_andros
Εικόνα από την Άνδρο


syros
Οι καπνοί έφτασαν ως τη Σύρο (φωτογραφία από το Facebook)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης