Φωτιά στην Κινέτα: Στις 17:00 πετούσε μόνο ένα Canadair

Φωτιά στην Κινέτα: Στις 17:00 πετούσε μόνο ένα Canadair

Τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415 και CL-215 μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας - Δεν μπορούν να επιχειρήσουν από Ελευσίνα λόγω υψηλών θερμοκρασιών

kanademesa
Μόνο ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κινέτα στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για ένα Canadair CL-415. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr τα υπόλοιπα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 (στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν τέσσερα αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου) μαζί με ακόμη ένα Canadair CL-215 αυτή την ώρα μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Συντονιστείτε στο ΘΕΜΑ FM 104,6 και ακούστε όλες τις εξελίξεις για τον πύρινο εφιάλτη σε Κινέτα, Νέο Βουτζά και Χανιά

Εκεί ανεφοδιάζονται και περνούν από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο ώστε να διατεθούν ξανά στην επιχείρηση αεροπυρόσβεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν τα Canadair από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κυρίως προκείμενου να  μην καθηλωθούν στο έδαφος τα παλαιότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215 που είναι περισσότερο «ευάλωτα» σε υψηλές θερμοκρασίες.

Από τα τέσσερα ελικόπτερα τύπου Ericsson, τα τρία επιχειρούσαν στη φωτιά της Κινέτας και το τέταρτο επιχειρούσε στην περιοχή της Κορίνθου, κοντά στο διυλιστήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης