Καμίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή στην ανομία

Καμίνης στον ΘΕΜΑ 104,6: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή στην ανομία

Στοιχειώδες καθήκον της κυβέρνησης να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών λέει ο δήμαρχος Αθηναίων με αφορμή τις πρόσφατες εφόδους κουκουλοφόρων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Εξάρχεια

kaminis
Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να ανέχεται την κατάσταση ανομίας στα Εξάρχεια μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τις πρόσφατες εφόδους κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις του δήμου, στην περιοχή.

Σχολιάζοντας τα κίνητρα των κουκουλοφόρων, ο κ.Καμίνης είπε ότι «τους προκαλεί ότι υπάρχει οργανωμένη δημόσια αρχή που κάνει κάτι στο χώρο τους. Οι άνθρωποι που αγαπούν την γειτονιά τους εξωθούνται να την εγκαταλείψουν».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ.Καμίνης σημείωσε ότι το στοιχειώδες καθήκον μιας κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια. Αν με τους θεσμούς του κράτους δικαίου δεν σταματήσουμε την ανομία, ή θα παραδοθεί η πόλη, ή δεν θα ανταποκρίνεται η κατάσταση στο κράτος δικαίου. Δεν γίνεται χωρίς ασφάλεια. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή αυτής της κατάστασης. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς από τους υπουργούς προστασίας του πολίτη κανείς δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σχηματισμοί με τους οποίους η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Από τη στιγμή που η πολιτική ευθύνη συνδέεται με ένα πρόσωπο, ζητούμε και την παραίτησή του. Αλλά πλέον, η ευθύνη αφορά συνολικά την κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών, ο κ.Καμίνης είπε χαρακτηριστικά ότι
«θα είναι ένα τρελοκομείο», εξηγώντας ότι θα είναι στην ουσία τετραπλές για περιφερειάρχη, δήμαρχο, εθνικές και ευρωεκλογές, και πέντε κάλπες στην Αθήνα για τους διαμερισματικούς σύμβουλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης