Συνέλαβαν 22 πελάτες του κυκλώματος όπλων της Κρήτης

Συνέλαβαν 22 πελάτες του κυκλώματος όπλων της Κρήτης

Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι ο 55χρονος φερόμενος ως επικεφαλής της οργάνωσης επιχειρηματίας, η σύζυγός του, ο γιος του και ο διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας

guns
Την ώρα που οι πρωταγωνιστές του κυκλώματος εμπορίας όπλων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, στην υπόλοιπη χώρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις των... πελατών τους και ήδη έχουν συλληφθεί 22 άτομα σε διάφορες περιοχές!

Οι απολογίες του 55χρονου επιχειρηματία, της συζύγου, ενός από τους γιους του και του διευθυντή της μεταφορικής εταιρείας, σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για σύσταση συμμορίας, παράνομη εισαγωγή όπλων, μεταφορά και εμπορία, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι και αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.



Ωστόσο, συνελήφθησαν 22 άτομα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία είχαν προβεί στην αγορά ειδών οπλισμού από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Τα όσα αγόρασαν, βρέθηκαν μετά από έρευνες που έγιναν με παραγγελία της Ασφαλείας Ηρακλείου στα σπίτια τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 29 πυροβόλα όπλα και 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδεια κατοχής, δέκα γεμιστήρες και τέσσερα κλείστρα πιστολιών, δυο πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης tazer, τρεις εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια, μια βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων που περιελήφθησαν στο προανακριτικό υλικό για συσχετισμό με στην κύρια δικογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης