«Στην εντατική» τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας

hospital-geniko

Ελλείψεις γιατρών, λουκέτα, βλάβες σε μηχανήματα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), παρότι η περιοχή διανύει μια δυνατή από άποψη προσέλευσης επισκεπτών θερινή τουριστική περίοδο, οι υγειονομικές μονάδες στα νησιά του Ιουνίου αλλά και στις περιοχές της Ηπείρου είναι υπό διάλυση.

Οι περιπτώσεις που καταγγέλλει η Ομοσπονδία είναι αποκαλυπτικές.

Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας υπολειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών παθολόγων, ενώ επιπλέον εμπλοκή προκαλείται και από τις συνεχείς βλάβες του αξονικού τομογράφου. Δυσλειτουργία καταγράφεται και στις διακομιδές είτε για επείγοντα είτε για εξιτήρια από το νοσοκομείο, καθώς επιχειρούν δύο ασθενοφόρα στη Κέρκυρα αντί για τα πέντε οχήματα που χρειάζονται στη βάρδια και τις διακομιδές κάνουν οι ιδιώτες.

Με προβλήματα λειτουργεί και το νοσοκομείο Πρέβεζας. Έχει μπει «λουκέτο» στην Παθολογική κλινική, η οποία έμεινε με έναν μόνο γιατρό, όπως ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου. Επίσης, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου λειτουργούν με δύο Αγροτικούς Ιατρούς και εφημερεύουν Ιατροί από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Το ντόμινο των κενών είναι προφανές: βάζουν λουκέτο τα Κέντρα Υγείας για να ενισχύουν τα ΤΕΠ και το νοσοκομείο ή και το αντίστροφο.

Ανάλογη εικόνα περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ και για το Νοσοκομείο της Λευκάδας: υπολειτουργεί λόγω έλλειψης βασικών ιατρικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας υπηρετούν 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι εκ των οποίων ο ένας με απόσπαση, 1 Παιδίατρος, 1 επικουρικός Ουρολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Γυναικολόγος, 1 Νευρολόγος, 1 επικουρικός Χειρουργός. Μάλιστα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει πως η διοίκηση του νοσοκομείου Λευκάδας, απέλυσε την επικουρική παιδίατρο στη διάρκεια νόμιμης αναρρωτικής άδειας.

Με μελανά χρώματα για τις υπηρεσίες υγείας που μπορεί να παρέχουν, περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Ενδεικτικά, αναφέρει πως το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας κλείνει κάθε ημέρα στις 3 το μεσημέρι. Πολλές ημέρες καλύπτεται με έναν αγροτικό ιατρό. Το Κέντρο Υγείας Πάργας για 15 ημέρες το μήνα τους θερινούς μήνες κλείνει επίσης στις 3 το μεσημέρι. Ομοίως το Κέντρο Υγείας Καναλακίου. Ενώ σε πιο…διευρυμένο ωράριο φαίνεται να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Παξών, που κλείνει στις 10 το βράδυ.

Πηγή: patrastimes.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ιατροί

Προκύρηξη θέσεων μονίμων, μονιμοποίηση επικουρικών, εφημερίες σε συνεργάτες ιατρούς με μπλοκάκι. Για τους λίγους που έχουν μείνει στην Ελλάδα και παλεύουν με μισθούς 1000 ευρώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4831129

Η εκκλησιαστική περιουσία, οι σχέσεις Εκκλησίας - κράτους και η μισθοδοσία του κλήρου, σημεία αναφοράς του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά την παρουσίαση  του βιβλίου του Νίκου Τόμπρου «Ο Μοναχισμός και το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος»

2
lamia

Η κοπέλα έδωσε άνιση μάχη για τρεις ημέρες στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφερε - Ο 21χρονος Γιώργος, ο αδερφός της, είχε φύγει ακαριαία από τη ζωή, μετά το φοβερό τροχαίο στην Αταλάντη, την περασμένη Κυριακή

36
Stathis_Efstathopoulos

Στην κατανομή των 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας - Πρόκειται για προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου, τονίζει ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Ευσταθόπουλος 

onasio98

Όπως ανακοίνωσε το Ωνάσειο, οι μεταμοσχεύσεις πνευμόνων θα πραγματοποιούνται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο με τη συνεργασία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» και του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο