Γερμανo-ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία

kera

Συνάντηση για ενημέρωση του Γερμανού υφυπουργού Thomas Rachel με την τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως

Με τον Κοινοβουλευτικό υφυπουργό του Ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας (BMBF) της Γερμανίας, Thomas Rachel, συναντήθηκε η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Rachel ενημέρωσε την κυρία Κεραμέως για το πλαίσιο της Γερμανo-Ελληνικής συνεργασίας στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και την έρευνα και την καινοτομία, τα τελευταία χρόνια.Επίσης, με αναφορά στα πολύ χαμηλά ποσοστά νεανικής ανεργίας στη Γερμανία, ανέλυσε ιδιαιτέρως την ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως, αφού ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση, εξέφρασε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας για περαιτέρω συνεργασία με τη Γερμανική Κυβέρνηση στον τομέα της εκπαιδευτικής πολιτικής εν συνόλω.

Στη συνέχεια, παρουσίασε στον κ.Rachel τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, που στηρίζεται στις αρχές της αυτονομίας, της αξιοκρατίας, της αριστείας και της εξωστρέφειας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως ενημέρωσε τον κ. Rachel ότι η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην ανώτατη εκπαίδευση, αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία βασικό πρόταγμα της πολιτικής της για την εκπαίδευση. Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση οφείλει να συνιστά συνειδητή επιλογή και όχι λύση ανάγκης.

Ο κ. Rachel έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις και ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για επιμέρους ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

05s5panp-thumb-large

Ο νυν πρύτανης Θανάσης Δημόπουλος σε δήλωσή του για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές κάνει ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο κατάφερε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αντικαθιστώντας την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος