Εννέα «καυτά» θέματα στο τραπέζι των Δικηγορικών Συλλόγων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εννέα «καυτά» θέματα στο τραπέζι των Δικηγορικών Συλλόγων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον πρόεδρο της ΝΔ συναντήθηκε  αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό

4509276_2
Εννέα καυτά μείζονα ζητήματα που απασχολούν τόσο την Δικαιοσύνη και τον δικηγορικό κόσμο όσο και την Ελληνική κοινωνία, τέθηκαν σήμερα κατά της συνάντησης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, είχε σήμερα συνάντηση με πρόεδρο της ΝΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων έθεσαν τα εξής ζητήματα στον πρόεδρο της ΝΔ:

1. Το ζήτημα της παρατεταμένης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, για διάστημα πλέον των 4 μηνών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

2. Την επιβεβλημένη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, από κάθε είδους παρεμβάσεις, με απόλυτο σεβασμό στην συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την απαγόρευση ανάδειξης δημόσιας θέσης από δικαστικούς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την συνταξιοδότησή τους.

3. Την δημευτικού χαρακτήρα σωρευτική ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση των δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών.

Κλείσιμο
4. Την απαρέγκλιτη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αντισυνταγματική την υπαγωγή των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ και δυσανάλογη την ασφαλιστική-εισφοροδοτική επιβάρυνση του ν. 4387/2016,

5. Την απαλλαγή των δικαστηριακών υπηρεσιών από τον ΦΠΑ, άλλως, την υπαγωγή τους στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, στο πλαίσιο της ευχέρειας που παρέχει το νέο σχέδιο Οδηγίας της ΕΕ για τον ΦΠΑ καθώς και την επέκταση του ορίου προαιρετικής απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ.

6. Την νομοθέτηση της δυνατότητας απόσχισης από το ΕΤΕΑΕΠ και σύστασης επαγγελματικού ταμείου επικουρικής ασφάλισης (δεύτερου πυλώνα), με ταυτόχρονη κατάργηση των αναλογουσών εισφορών του ν. 4387/2016.

7. Την αντίθεσή τους με την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης.

8. Την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη και την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, από μηδενική βάση, για την αναμόρφωση του θεσμού της διαμεσολάβησης, σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στο ενωσιακό δίκαιο την υποχρεωτική διαμεσολάβηση όπως νομοθετήθηκε με τον ν. 4512/2018.

9. Την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών του προγράμματος Νομικής Βοήθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης