Δια χειρός Χουλιαράκη παραποιήθηκε η συλλογική σύμβαση στην ΕΑΒ

0000eav

Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους στην Αεροπορική Βιομηχανία και από τη ΓΣΕΕ

Μια πρωτάκουστη παρέμβαση, με χειρόγραφες αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών, στη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΑΒ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Αεροπορική Βιομηχανία και η ΓΣΕΕ.

Η σύμβαση των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με την διοίκηση της ΕΑΒ είχε υπογραφεί στις 12 Οκτωβρίου 2017. Επτά μήνες μετά στις 25 Μαΐου του 2018, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διά του αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη όπως κατείγγειλαν σήμερα η ΓΣΕΕ, η ΠΟΕΜ και το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΒ , παρουσιάζοντας τα επίσημα έγγραφα αφαίρεσε άρθρο υπέρ των εργαζομένων και τροποποίησε άρθρα της σύμβασης. Μάλιστα σύμφωνα με την τροποποιημένη (παραποιημένη κατά τους εργαζόμενους και νομικούς κύκλους της ΓΣΕΕ) διέγραψε και πρόσθεσε... χειρόγραφα τι πρέπει να ισχύσει χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί το σωματείο.

Η τροποποιημένη σύμβαση με τις χειρόγραφες αλλαγές αναρτήθηκε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με τις προσωπικές σημειώσεις του αναπληρωτή υπουργού προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους.

Η σύμβαση προέβλεπε καταβολή επιδομάτων στους εργαζόμενους , η οποία ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με την τροπολογία για τη δημοσιονομική πολιτική στις ΔΕΚΟ που είχε ψηφιστεί πέρυσι το καλοκαίρι . Ωστόσο αντί για ενημέρωση, διάλογο η υπογραφή νέας σύμβασης , τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών επέλεξαν την πρωτοφανή παρέμβαση με προσωπικές σημειώσεις για να ακυρώσουν οποιαδήποτε παροχή προσέκρουε στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για παράνομη και πρωτόγνωρη ενέργεια ενώ για πραξικοπηματική ενέργεια που φανερώνει την αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης μίλησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Θανάσης Δανούσης.

Το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ έχει ζητήσει κατ´ επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος υπογράφει επίσης την τροποποιημένη σύμβαση, χωρίς να έχει βρει έως τώρα ανταπόκριση.

Τα συνδικάτα έχουν καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης της ΕΑΒ η οποία εκδικάζεται τον Σεπτέμβριο απαιτώντας να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχουν υπογράψει εργαζόμενοι και διοίκηση στις 12 Οκτωβρίου του 2017 πριν παραποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.
symvasi_mesa
symvasi_mesa2
symvasi_mesa3

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (11)

τρωκτικά

καλά σας έκανε

Φάτε φάτε

Αλλο ένα ρουσφετοδημόσιο που ζεί και βασιλεύει!

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία - ΕΑΒ. Τι παράγει βρε πατριώτες αυτη η εταιρία εκτος απο αργόμισθους που επιβαρύνουν τους νομοταγείς φορολογούμενους με επιπλέον φορους, εθελούσιες και παχυλά προνόμια. Καλα έκανε ο υπουργος και διόρθωσε την σκανδαλώδη σύμβαση. Μακάρι να το έκανε σε ολες τις περιπτώσεις και να άλλαζε τον συνδικαΛΗΣΤΡΙΚΟ νομο που 10 κοπριτες μπορούν να κλείνουν μια εταιρία οπως κάνουν τα παράσιτα στο ΜΕΤΡΟ σας τελευταία. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ, ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πινοκιο

Κοιτα ποιοι μιλανε .............οι πρωτοι μιζαδοροι στον κοσμο........οι εργαζομενοι φταινε και οχι οι κλεφταραδες επιχειρηματιες που ακομη και πλαστες ενημερωτητες καταθετουν.......... Βγες στη Γερμανια και κατηγορησε τα συνδικατα μετην ιδια ανεση που κατηγορεις τους Ελληνες εργαζομενους Στη συνειδηση διαλεγεις και παρνεις Ελληνιδα η Γερμανιδα

F.K.

Αγαπητή μου φίλη επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις να σε ενημερώσω πως η ΕΑΒ εκτός απο αργόμισθους κλπ όπως πολύ σωστά έθεσες συνεργάζεται με εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας αεροναυπηγικής (βλέπε lockheed martin) για τις οποίες κατασκευάζει τμήματα πολεμικών αεροσκαφών τα οποία και πουλάει έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ , φέρνοντας δηλαδή συνάλλαγμα στην χώρα.Πρόκειται για το μοναδικό τμήμα του ελληνικού δημοσίου το οποίο φέρνει κέρδη , η μάλλον θα μπορούσε να φέρνει πολλά πολλά περισσότερα κέρδη αν δεν γινόταν συντονισμένη προσπαθεια για απαξίωση και ιδιωτικοποίησή της.Δεν είναι ούτε υπουργείο ούτε δημαρχείο , ούτε ΔΕΗ , ούτε ΕΥΔΑΠ ούτε ΟΣΕ, είναι μια εταιρεία η οποία θα μπορούσε να αποτελεί διαμάντι για την χώρα μας....αλλά δυστυχώς η απαξίωσή της είναι συστηματική και συντεταγμένη με απώτερο σκοπό την πώληση της για ψίχουλα (βλέπε ΕΛΒΟ).Και να επισημάνω πως ναι...και εκει υπάρχουν αργόσχολοι , αργόμισθοι και λοιποί εξέχοντες δημόσιοι υπάλληλοι , αλλά η εταιρεία δουλεύει με συμβάσεις με εταιρείες του εξωτερικού με ποινικές ρήτρες οπότε κάποιοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά.Είναι το μόνο εύκολο να ρίχνουμε στην πυρά τους πάντες ελαφράν την καρδίαν...

Τζών Φλωράκης

Αν κρίνω διαχρονικά τις προσπάθειες Γερμανικών συμφερόντων να βάλουν χέρι στην ΕΑΒ και να την πάρουν από την "Αμερικανική επιρροή" μάλλον κάτι θα παράγει .....οπότε ενημερώσου καλύτερα και μετά εξέφρασε γνώμη, αλλιώς επιβεβαιώνεις τη γνωστή ατάκα που λέει ότι η γνώμη ειναι σαν την κ..... όλοι έχουν από μια.

ΜΕΤΑ ....

ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΤΟΣΑ ΠΡΟΝΟΜΟΙΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ . ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!!

Eκτός των άλλων

με κάνει εντύπωση ο γραφικός χαρακτήρας των γραφόμενων με το χέρι! Παιδιά που πάνε νήπια, γράφουν καλύτερα. Γέμισαν τα υπουργεία από αγράμματους παρατρεχάμενους!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ .ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΤΑΙΣΜΑ.

αιντε

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...???? ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ..!!!! ΑΔΕΡΦΙΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ...ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ....ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΤΥΦΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΦΗ....

AA

Αριστερά- ηθικό πλεονέχτημα - υπέρ του εργαζομένου πάντα. Η παραποίηση ήταν δικαιη και έγινε πράξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ieronimosi__1_

Κάλπες για την ανάδειξη τριών νέων μητροπολιτών  στη Μονή Πετράκη για τις τρεις Μητροπόλεις Περιστερίου, Γλυφάδας και Σισανίου Σιατίστης - Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και ψήφισμα ακόμα και ομόφωνο,  που θα περιγράφει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος

neos-kosos-1

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι ήταν αυτό που έκανε τη 40χρονη να πετάξει το 4χρονο κορίτσι της στο κενό και στη συνέχεια να «βουτήξει» και η ίδια - «Μην το κάνεις. Θα σε βοηθήσω εγώ» την παρακάλεσε γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας - «Δεν βλέπεις καλά», της απάντησε και άφησε το παιδί στο κενό

katal09

Οι γονείς τονίζουν ότι οι μαθητές παραμένουν στον σχολικό χώρο πέραν της μίας ώρας από τη λήξη των μαθημάτων, ενώ στα «προβλήματα» προστέθηκε και αυτό της απροειδοποίητης αλλαγής της ώρας διέλευσης του λεωφορείου

thes_metro_main

Στον χώρο πρόκειται να μεταφερθεί τις επόμενες εβδομάδας ο πρώτος συρμός του μετρό από την Ιταλία και στη συνέχεια ορισμένοι ακόμη, με τους οποίους θα ξεκινήσουν δοκιμές αρχικά στον χώρο του αμαξοστασίου και στη συνέχεια και εκτός

dei

Από 1ης Απριλίου η έκπτωση για όσους πληρώνουν έγκαιρα τον λογαριασμό που είναι σήμερα 15% μειώνεται στο 10% - Τσεκούρι και στην έκπτωση προπληρωμής - Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ «πανηγυρίζει» επειδή δεν έγιναν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος!

10