Σήμερα η ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί παράνομης φαρμακοβιομηχανίας εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

Σήμερα η ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί παράνομης φαρμακοβιομηχανίας εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένα μήνα μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του protothema, που έφερε στο «φως» τις καταγγελίες καθηγητή για λαθρεμπόριο αιθυλικής αλκοόλης εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

bitonia2
Ένα μήνα μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του protothema.gr, που έφερε στο “φως” τις καταγγελίες καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος υποστήριξε ότι συνάδελφοί του ότι έχουν στήσει παράνομη φαρμακοβιομηχανία εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, αρχίζει σήμερα η ΕΔΕ που διέταξε ο Πρύτανης Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει ο αναπληρωτής καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος, άλλοι καθηγητές και διευθυντές του ιδίου τμήματος έχουν από κοινού συστήσει εμπορική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται εντός του Ιδρύματος και χρησιμοποιώντας τόνους οινοπνεύματος που αγοράζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών δήθεν για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, παράγει παρανόμως φαρμακευτικά προϊόντα και τα πουλά στην αγορά αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Μάλιστα ο καθηγητής έχει ενημερώσει γραπτώς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ η υπόθεση ερευνάται από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και από την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων.

Εκτός από τις ενυπόγραφες καταγγελίες, το protothema είχε παρουσιάσει και φωτογραφίες ντοκουμέντο με δεκάδες μπλε και κόκκινα βαρέλια στον αίθριο χώρο του Φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το περιεχόμενό τους ήταν “αιθυλική αλκοόλη” δηλαδή οινόπνευμα, σύμφωνα με το αυτοκόλλητο που είχαν πάνω. Η συνολική χωρητικότητα των βαρελιών υπολογίζεται σε περίπου 20 τόνους, χωρίς να είναι γνωστό πόσα περιείχαν οινόπνευμα και από πόσα βαρέλια το περιεχόμενο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί.
Μάλιστα μετά τις αποκαλύψεις μας, εργάτες με φορτηγό μπήκαν στο Πανεπιστήμιο, φόρτωσαν τα βαρέλια και τα απομάκρυναν! Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτηγό που πήρε τα βαρέλια, ανήκει σε μεταφορική εταιρεία από τη Χαλκίδα, όπου επίσης δηλώνει έδρα η φαρμακευτική εταιρεία που καταγγέλλεται από τον καθηγητή.

Η τριμελής επιτροπή που όρισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, θα εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί πειθαρχικά παραπτώματα και τον προσδιορισμό των προσώπων του τυχόν ευθύνονται, ενώ θα διερευνηθούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτά έχει τελεστεί. Σε περίπτωση που εντοπισθούν παραπτώματα και ευθύνες, η επιτροπή θα προωθήσει την υπόθεση για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων αλλά ενδεχομένως και στη δικαιοσύνη.

Κλείσιμο
Πρώτος μάρτυρας στην ΕΔΕ καταθέτει σήμερα ο αναπληρωτής καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος, ο οποίος χρειάστηκε να επιμείνει για χρόνια στις καταγγελίες του μέχρι να δει να διεξάγεται μια έρευνα έστω και πειθαρχική. Μάλιστα όπως σημειώνει η τριμελής επιτροπή, προχωρά στην έρευνα έχοντας υπόψη “δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για τη λειτουργία του Τμήματος Φαρμακευτικής”, εννοώντας ασφαλώς τις αποκαλύψεις του protothema.

fwto_mesa_varelia_sentoni
fwto_mesa_varelia_sentoni2
fwto_mesa1
fwto_mesa3_varelia__1_
fwto_mesa4_video1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης