Ανήσυχοι οι Έλληνες δικαστές για τις κυβερνητικές παρεβάσεις στην πολωνική Δικαιοσύνη

dikastirio

Η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών υιοθέτησε πλήρως, την ανακοίνωση της MEDEL, στην οποία γίνεται λόγος για «καθυπόταξη του δικαστικού σώματος στην εκτελεστική εξουσία» 

Την ανησυχία της εκφράζει η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, για την επικρατούσα κατάσταση στην πολωνική Δικαιοσύνη λόγω των συνεχών παρεμβάσεων της πολωνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, που αποτελεί μέλος της– Magistrats Européens pour la démocratie et les libertés -MEDEL (Ευρωπαίοι Δικαστικοί Λειτουργοί για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες) υιοθέτησε πλήρως, την ανακοίνωση της MEDEL, στην οποία γίνεται λόγος για «καθυπόταξη του δικαστικού σώματος στην εκτελεστική εξουσία» της Πολωνικής κυβέρνησης και για παραβιάσεις του κράτους δικαίου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της MEDEL το οποίο υιοθετήθηκε από την Ελληνική εταιρεία έχει ως εξής:

“Για περισσότερο από δύο χρόνια η MEDEL παρακολουθεί την πορεία υποβάθμισης του κράτους δικαίου στην Πολωνία. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος η MEDEL έχει επανειλημμένα καλέσει τις πολωνικές αρχές να θέσουν τέρμα στις παραβιάσεις του κράτους δικαίου, να αποκαταστήσουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας, όπως και ο πρόεδρος της Πολωνίας, φαίνεται να αγνοούν τις εκκλήσεις της διεθνούς δικαστικής κοινότητας και συνεχίζουν να εφαρμόζουν «μεταρρυθμίσεις» στη Δικαιοσύνη, οι οποίες αποσκοπούν αποκλειστικά στην καθυπόταξη του δικαστικού σώματος στην εκτελεστική εξουσία.

H MEDEL είναι βαθύτατα ανήσυχη διότι παρά τις προειδοποιήσεις η Πολωνική κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των δικαστικών λειτουργών.

Η MEDEL υποστηρίζει απολύτως τις προθέσεις της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να οδηγήσει την Πολωνική κυβέρνηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την αιτιολογία ότι «αυτά τα μέτρα υποβαθμίζουν την αρχή της δικαστικής ανεξαρτησίας, η οποία περιλαμβάνει το «αμετακίνητο» των δικαστικών λειτουργών, και για το λόγο αυτό η Πολωνία αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρ. 19 παρ. 1 της Συνθήκης της Ε.Ε. σε συνδυασμό με το άρθρ. 47 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

Η MEDEL εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη της προς του δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολωνίας και υιοθετεί την άποψή τους, ότι η καθηγήτρια Malgorzata Gersdorf πρέπει να θεωρείται ως η νόμιμη πρόεδρος του Πολωνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου μέχρι το τέλος της θητείας της, τον Απρίλιο του 2020.

Η MEDEL επίσης θεωρεί ότι το σύνολο των δικαστικών λειτουργών που ωθούνται υποχρεωτικά σε αποχώρηση, είναι ενεργά μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μέχρι το τέλος της θητείας τους”.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

γρηγορα να βγει ο κοντονης και να πει

για ολα φταει ο λεχ βαλεσα που κυνηγησε τους ρωσους δεμοκρατες και εριξε τον λαοπροβλητο γιερουζελσκι .... απο τοτε οι ναζι κυβερνανε την πολωνια ... και θα πει ο μπερια τοτε ειχε παει βολτα σε ενα δασακι ολους τους πολωνους αντιφρονουντες τους αφησε για λιγω και για ανεξηγητους λογους αυτοκτονησαν ομαδικα ... μεχρι περισυ ο κοντονης ελεγε οτι τοςυ φαγανε οι ναζι αλλα ο πουτιν ο φασιστας ειπε οτι τους εφαγε ο σταλιν και ζητουσε συγνωμη ... ειναι δυνατον λεμε τωρα να μην αποβαλει σημερα ο αλεκσης λοιπον απο το γιουνανισταν τους κακους ρωσους ???

Δικαιοσύνη

Αφήστε την δικαιοσύνη της Τουρκίας και τώρα της Πολωνίας και μαζέψτε τα του οίκου σας.

χα χα χα χα χα χα χα

Ανησυχούν για την Πολωνία,όταν οι ίδιοι είναι ΓΤΠ......

κου κου

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ.???? ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ.?????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης