29 μήνες φυλακή σε νταή σύζυγο με εκρηκτικά

29 μήνες φυλακή σε νταή σύζυγο με εκρηκτικά

Δυο αστυνομικοί κατέθεσαν ότι την Δευτέρα απείλησε με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του τους ηλικιωμένους γονείς και την σύζυγό του και στη συνέχεια έβγαλε αμμωνιοδυναμίτιδα που είχε θαμμένη στην αυλή και απείλησε να τους ανατινάξει μαζί με το σπίτι

συλληψη
Ένοχος για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή και παραβίαση δικαστικής απόφασης έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον 45χρονο «νταή» που απείλησε να τινάξει στον αέρα γονείς και σύζυγο.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε στη δίκη η 32χρονη Αλβανίδα σύζυγός του που δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι το βράδυ της Τετάρτης κλωτσώντας την πόρτα του υπνοδωματίου, όπου είχε κλειδωθεί με την 7χρονη κόρη τους. Κατάθεση έδωσε και η αδελφή του 45χρονου, που ήταν παρούσα στο δεύτερο επεισόδιο και του ζήτησε να φύγει.

Παράλληλα, δυο αστυνομικοί κατέθεσαν ότι την Δευτέρα απείλησε με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του τους ηλικιωμένους γονείς και την σύζυγό του και στη συνέχεια έβγαλε αμμωνιοδυναμίτιδα που είχε θαμμένη στην αυλή –από την εργασία του σε ορυχεία, πριν από 20 χρόνια, ισχυρίστηκε ο ίδιος- και απείλησε να τους ανατινάξει μαζί με το σπίτι!

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν… θυμόταν τι έκανε και επικαλέστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και ότι έχει νοσηλευτεί σε κλινική. Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός και καταδικάστηκε για τα δύο επεισόδια που προκάλεσε την περασμένη Δευτέρα και την Τετάρτη, οπότε παραβίασε την δικαστική απόφαση με την οποία του είχε απαγορευτεί να πλησιάσει στο σπίτι του μέχρι να δικαστεί. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 990 ευρώ, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία στον Βόλο επιλήφθηκε σε ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, συλλαμβάνοντας έναν 34χρονο Έλληνα για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι το βράδυ της Πέμπτης και το πρωί της Κυριακής χτύπησε και εξύβρισε τον πατέρα και την αδελφή του με τους οποίους έχει οικονομικές διαφορές. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και για ενδοοικογενειακή απειλή με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης